Bell - 206 L1

Vlada osposobljava prijeratni helikopter

Gospodarstvo / Flash | 01. 09. 2016. u 13:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH donijela je danas zaključak da sredstva za osposobljavanje i stavljanje u funkciju (dovođenje u letačko stanje) helikoptera Bell - 206 L1 Long Ranger i nabavku i ugradnju opreme za zaštitu i spašavanje, gašenje požara i druge poslove civilne zaštite budu osigurana iz namjenskih sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća kojim raspolaže Federalna uprava civilne zaštite.

Kako je priopćeno nakon sjednice Vlade, sredstva za eventualnu nabavku i ugradnju posebne i dodatne opreme za potrebe policije, zdravstvene usluge, transport ljudi i slično, koja bi naknadno bila nabavljena i ugrađena, osiguravaju se u proračunu FBiH na pozicijama institucija koje bi za svoje potrebe koristile usluge helikoptera s takvom opremom.

''Institucije koje bi koristile usluge helikoptera će postupke javnih nabavki provoditi u suradnji s Federalnom upravom policije na osnovu posebnog sporazuma. Vlasnik helikoptera bit će Federacija BiH - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova. Održavanje i smještaj helikoptera bit će u nadležnosti Federalne uprave policije. Troškove održavanja naknadno ugrađene opreme osiguravat će svaki korisnik helikoptera posebno, zavisno od opreme koju je nabavio i ugradio za svoje potrebe'', navela je Vlada Federacije dodajući kako je ovaj helikopter prije rata bio u sastavu Helikopterske jedinice Republičkog ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH, a korišten je za policijske poslove i potrebe vladinih ministarstava do svibnja 1992. godine, kada je otuđen i bio u posjedu organa Republike Srbije do 10.12.2010. godine.

Na osnovu međunarodnog sporazuma između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, helikopter je vraćen 10.12.2010. godine i od tada se nalazi u hangaru Helikopterske grupe Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije u bazi na Aerodromu u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close