Lizing sporazum

Wizz Air nabavlja 11 Airbusovih aviona A321ceo1

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2015. u 10:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u regiji središnje i istočne Europe, danas je potpisala svoj prvi sporazum o lizingu sa kineskom kompanijom CCB Financial Leasing za nabavku 11 Airbusovih aviona A321ceo1, što predstavlja Wizz Airov najveći sporazum o lizingu dosad.

Planirano je da avioni budu isporučeni Wizz Airu tijekom 2016. i 2017. godine.

''Uzbuđeni smo što počinjemo suradnju sa CCB Financial Leasingom i što je započinjemo baš najvećom porudžbinom u povijesti Wizz Aira'' rekao je Jozsef Varadi, generalni direktor Wizz Aira, dodajući da se ovim sporazumom unapređuje suradnja između Wizz Aira i kineske financijske zajednice.

''Zadovoljstvo nam je da imamo Wizz Air kao našeg važnog klijenta i da smo sa njima potpisali ovaj značajan sporazum. Kao dio naše međunarodne strategije Kineske konstrukcijske banke (China Construction Bank), CCB Financial Leasing će nastaviti da širi svoje pristustvo u svjetskom zrakoplovnom tržištu preko svoje irske filijale'' rekao je Wang Qiang, predsjednik kompanije CCB Financial Leasing.

Sporazum je u skladu sa Wizz Airovim poslovnim modelom prema kome kompanija samostalno pregovara i sklapa sporazume za nove avione direktno sa Airbusom, a potom za taj posao pronalazi financijera kroz lizing program.

''Mi uvijek istražimo koji je najpovoljniji način da u isto vrijeme financiramo naš novi avion i da ubiramo plodove naše osnovne djelatnosti'' rekao je Varadi, dodajući da je jedan od najvećih razloga za takvo postupanje i to što im omogućava da održe najmlađu flotu u Eiropi i da na mnogo načina doprinesu putnicima kroz poboljšanja usluga.

Wizz Air je započeo sa uvođenjem aviona A32ceo koji imaju prostranije putničke kabine. Prvi avion je stigao 20. studenog, a osim njega naručena je još 26 aviona A321ceo koji bi trebalo da budu isporučeni tijekom 2018. Devet će se priključiti floti u 2016. i doprinijet će povećanju broja letova iz veoma prometnih baza poput Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

Sa dodatkom A321ceo, koji je najveći avion uskog trupa čuvene A320 familije, Wizz Air je odgovorio na povećane zahtjeve za putovanjima u središnjoj i istočnoj Europi, priopćeno je iz Wizz Aira.

Kopirati
Drag cursor here to close