E-poslovanje

Zamislite da u HNŽ-u rješavate sve jednim klikom

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2017. u 13:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svjedoci smo kako naša javna uprava nije trenutačno na toj razini i ne može ponuditi takve elektroničke usluge, putem kojih bi građani mogli rješavati značajan broj potreba i problema. Stoga je naša nakana da uvođenjem novih elektroničkih servisa, usluge koje javna uprava pruža građanima (on-line registriranje vozila, izdavanje određenih dokumenata i sl.), učinimo dostupnim, učinkovitim i jeftinim, a izravan pristup ovim uslugama elektroničkim putem ne samo da bi ubrzao proces izdavanja, nego bi i smanjio mogućnost korupcije'', kazao je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na sastanku s Omarom Krivošijom, direktorom tvrtke Microsoft BiH, o temi digitalnog transformiranja servisa institucija Hercegovačko – neretvanske županije.

Direktor tvrtke Microsoft BiH govorio je o misiji Microsofta, koja se zalaže za kreiranje mogućnosti da svaki pojedinac i organizacija ostvare više, a gradovi i lokalne samouprave značajan su segment gdje Microsoft želi dati doprinos. Tehnologija omogućava gradovima i njihovim građanima ostvarenje punog potencijala kroz inovativne digitalne servise s ciljem osiguranja sigurnijeg i zdravijeg života u lokalnim sredinama.

Posebna tema razgovora bile su mogućnosti digitalnog transformiranja, zatim unapređenje digitalnih servisa unutar županijskih institucija, kao i uvođenje novih servisa za građane.

Herceg je iskazao spremnost Vlade da čini značajne pomake s ciljem digitalnog transformiranja čemu svjedoče i već poduzete aktivnosti na uvođenju sustava e- Vlada i e- uprava.

''Naš cilj je da u što skorije vrijeme građanima, koji raspolažu modernim sredstvima komuniciranja, omogućimo korištenje elektroničkih usluga nevezano za radno vrijeme i mjesto'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close