nacrt zakona

"Zastrašujući" zakon za povratnike u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 28. 10. 2015. u 14:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Koalicije "Domovina“ Mihnet Okić upozorio je danas da Nacrt zakona o suzbijanju korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala u RS-u poziva na politički obračun, ali i da neke njegove odredbe veoma zabrinjavaju povratničku populaciju.

''Tekst ovog nacrta umjesto da se bavi obračunom s kriminalom i korupcijom, nalikuje na sve, ali ne na volju da se suočimo s korupcijom i suzbijanjem svakog pa i najtežih oblika gospodarskog kriminala'', istaknuo je Okić tijekom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a.

U ime povratnika u RS, naveo je i da zakon predstavlja "zastrašujući tekst“, te pozvao javnost da osudi predloženi akt.

''Zakon predstavlja zvono za uzbunu za zaštitu i očuvanje demokratskih normi u RS-u, posebno sa stanovišta povratnika'', ocijenio je Okić ističući da zabrinjava odredba iz teksta zakona koja definira mogućnost pozivanja na obavljanje razgovora i druge mjere koje može izreći istražitelj za osobe za koje on smatra da su sigurnosno interesantne.

Podsjetio je da su tijekom ljeta 32 povratnika u RS već bila privođena i zatvarana, kako kaže, bez razloga.

Za opoziciju u Narodnoj skupštini ovaj zakon je potpuno neprihvatljiv te poziv na politički obračun s neistomišljenicima, a u ime SNSD-a Milan Kovač je rekao da će zakon sigurno biti dorađen kroz javnu raspravu, ali da se ne može gledati kroz dnevnopolitičku prizmu.

Kopirati
Drag cursor here to close