Rekonstrukcija

Završava se 2. faza sanacije ulice na Carini; Jedina ulica sa 'duplom' rasvjetom

Gospodarstvo / Flash | 15. 11. 2012. u 07:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom srijede druga faza radova na asfaltiranju u naselju Carina privedena je kraju. Radnici JP 'Komunalno' asfaltirali su Ulicu Mladena Balorde na dijelu od ambulante do T.R. 'Demirović'.

Preostalo je da se završi rekonstrukcija dijela nogostupa, te da se postavi signalizacija. Tijekom godine izvršena rekonstrukcija dijela spomenute ulice i to od semafora kod autobusne stanice do ambulante. Tada je novo ruho dobio nogostup, postavljen je novi sloj asfalta, urađene su potrebne instalacije, te je postavljena nova rasvjeta.

Kada se već spominje javna rasvjeta treba istaknuti da je prema dostupnim informacijama dio rekonstruiranog dijela Carine jedini u gradu koji ima 'duplu' rasvjetu.

Naime, nakon završene rekonstrukcije gornjeg dijela Ulice Mladena Balorde postavljena je i nova ulična rasvjeta, a stara nije uklonjena. Tako dok se u pojedinim ulicama i naseljima tijekom noći ulična javna rasvjeta gasi zbog štednje, u dijelu naselja Carina imamo povećanu potrošnju struje na uličnoj javnoj rasvjeti.

Mnogi postavljaju pitanje zbog čega se u ovom naselju 'rasipa' električnom energijom, dok druga naselja ostaju bez iste kada je ulična javna rasvjeta u pitanju? 

Odmah danas (četvrtak 15.11.) nastavilo se sa radovima u istoj ulici, odnosno započeta je 3. faza radova. Vlasnici automobila koji parkiraju u Ulici Mladena Balorde obaviješteni su tijekom jučerašnjeg dana da će se vršiti radovi, te su zamoljeni da uklone svoja vozila. Radovi se izvode od T.R. 'Demirović' do križanja sa ulicom braće Brkića.
Kopirati
Drag cursor here to close