Svilaj-Odžak

Završen postupak eksproprijacije nekretnina na dionici koridora 5c

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2012. u 09:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru priprema na nastavku izgradnje Koridora Vc, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obavještava javnost da je završen postupak eksproprijacije nekretnina na dionici Svilaj – Odžak, dužine 13 kilometara. Tom prilikom urađena je eksproprijacija ukupno 602 parcele, uključujući i prilaznu prometnicu koja povezuje autocestu s gradskim područjem općine Odžak.

Eksproprijacijom nekretnina ranijim vlasnicima isplaćeno je 7.650.000 KM. Financiranje otkupa zemljišta vršeno je isključivo sredstvima JP Autoceste FBiH. Vrijednost izgradnje autoceste Koridora Vc na dionici Svilaj - Odžak procjenjuje se na 65 milijuna KM, a sredstva su osigurana iz kredita Europske investicijske banke.

U tijeku je tenderska procedura za izbor izvođača radova, a početkom 2013. godine trebao bi biti poznat najpovoljniji ponuđač za izgradnju pomenute dionice. Početak izgradnje dionice i prvi kilometri autoceste u Posavini planirani su početkom mjeseca veljače 2013. godine.

Ovim aktivnostima, Uprava JP Autoceste d.o.o. Mostar ispunjava obećanja koja su data prilikom preuzimanja dužnosti i time pokazuje da se predanim i fokusiranim radom može ostvariti mnogo više nego što je to bio slučaj tijekom protekla skoro dva desetljeća.

Direktor JP Autoceste d.o.o. Ensad Karić ističe da nije potrebno napominjati šta i koliko znači investiranje od skoro 75 milijuna KM u područje kao što je Posavina koja je do sada bila na marginama ekonomskih tokova u Federaciji BiH, stoji u priopćenju iz JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close