Štrajk u zdravstvu

Županijska Vlada nije reagirala na štrajk upozorenja radnika u zdravstvu

Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2012. u 17:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na danas održanoj zajedničkoj sjednici Štrajkačkog odbora i Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu HN županije, odlučeno je da se štrajk upozorenja, koji je počeo 10. listopada, nastavlja slijedećih 15 dana.

Radnici zdravstvenih ustanova u HNŽ koji su članovi Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu HNŽ-a, njih oko 2.000, zahtijevaju povećanje satnice s dvije na 3,2 KM, što je u skladu s rastom troškova života i kolektivnim ugovorom koji je potpisan s županijskom Vladom. O našim zahtjevima blagovremeno smo upoznali nadležno ministarstvo i predsjednika Vlade, ali oni su nas potpuno ignorirali i mi nastavljamo štrajk, rekao je za FENU Osman Tufek, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata uposlenika u zdravstvu HNŽ-u.

Štrajkački odbor dobio je telegrame podrške od federalnog i svih županijskih sindikata zdravstvenih radnika. Zdravstvene ustanove u štrajku, i za vrijeme štrajka, od 11 do 13 sati, korisnicima pružaju skoro sve usluge, rekao je Tufek.

Kopirati
Drag cursor here to close