MOW 2024.

Proizvođači namještaja iz BiH se predstavljaju u Njemačkoj

Proizvođači namještaja iz BiH na sajmu namještaja 'MOW 2024' u Njemačkoj
Gospodarstvo / Industrija | 16. 09. 2024. u 08:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članice Drvnog klastera BiH ''Namještaj i drvo'' će i ove godine, treći put zaredom, sa još nekoliko kompanija iz Bosne i Hercegovine sudjelovati i izlagati svoje proizvode na najvećem sajmu namještaja u Europi za veletrgovce ''MOW 2024'', u izložbenom centru Bad Salzuflen – Njemačka.

''Delegaciju udruženja će predstavljati veći broj renomiranih kompanija iz cijele BiH sa svojim najnovijim modelima, a kompanije koje ne izlažu direktno mogu se predstaviti sa svojim katalozima i reklamnim materijalom i iskoristiti šansu za sklapanje poslova na najkonkurentnijem europskom tržištu koji realno ima najbolje cijene za proizvođače'', rekao je Feni Dinko Mujkić, predsjednik udruženja Drvni klaster BiH ''Namještaj i drvo'' i organizator sudjelovanja bh. delegacije na jednom od najprestižnijih sajmova namještaja i drvne industrije u Europi.

Kompanije i članovi klastera iz cijele Bosne i Hercegovine koji će ove godine izlagati svoje proizvode i biti predstavljeni su: ''Standard'' Prnjavor, ''Dezen'' Živinice, ''Rattan Sedia'' Brčko, ''Tisakomerc'' Žepče, ''Sani global'' Bihać, ''Mobello'' Tešanj, ''Sani global'' Bihać, ''Jadrina'' Gračanica, "ENI - EM" Doboj - jug, "Arny Art in Wood" Tešanj, ''Prlić'' Žepče, "Baz Wood Design" Tešanj, "Hurem Wood Dream" Tešanj, "EventExpo" KiK BiH Zavidovići i ''Design Zone'' Drvnog klastera ''Namještaj i drvo''.

''MOW 2024'' je najveći skup aktera svjetskog namještaja u sektoru prepunog noviteta, a pokazat će svijetu proizvodnju, kvalitetu i dizajnersku moć svjetskog namještaja. Predstavlja aktualno visokoprodavanu robu, spremnu za serijsku proizvodnju i spremnu za isporuku, za sve prostore: od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za dnevne sobe, tapecirani namještaj, trpezarije, stolove i stolice, spavaće sobe, dječji/omladinski namještaj, masivni namještaj, drveni namještaj, kupaonski namještaj, kancelarijski namještaj, kućne dodatke, kuhinjski i specijalizirani asortiman, baštenski namještaj i repromaterijali u ukupno 23 hale, od kojih su neke u dvije razine.

MOW se godinama pozicionirao kao platforma broj 1 u Europi, više od 90 posto dobavljača namještaja izlaže isključivo na MOW u Njemačkoj, a očekuje se oko 50.000 posjetilaca.

Sajam će biti otvoren 22. septembra i trajat će do 26. rujna ove godine. Sve zainteresirane kompanije koje žele da imaju informacije i posjete ovaj sajam, kao i da budu predstavljene na ovom prestižnom sajmu i da iskoriste promociju i šansu da se približe najvećim direktnim kupcima mogu da se jave na web adresu Drvnog klastera ''Namještaj i drvo'' office@furniturewood.ba. Interesantno je i da će štand biti centralno mjesto - Check point okupljanja i susreta za privrednike i udruženja koji imaju svoje biznise i područja djelovanja u zapadnoj Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close