Financiranje

Jurišić: Svjetska banka je imala jednu od najznačajnijih uloga u obnovi Starog mosta

''Ivršnim direktor Svjetske banke Eugene Rhuggenaath dobro poznaje stanje i potrebe u BiH. Svjetska banka je imala jednu od najznačajnijih uloga u obnovi Starog mosta'', navela je Jurišić.
Gospodarstvo / Novac | 22. 07. 2024. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Duška Jurišić razgovarala je sa izvršnim direktorom Svjetske banke Eugeneom Rhuggenaathom, koji je zadužen za 13 država među kojima je i Bosna i Hercegovina.

''Veoma je dobro njegovo poznavanje stanja i potreba u Bosni i Hercegovini. Svjetska banka je imala jednu od najznačajnijih uloga u obnovi Starog mosta. Bio je to prvi put od nastanka da ova organizacija sudjeluje u financiranju obnove jednog kulturno-povijesnog spomenika'', objavila je Jurišić na svom Facebook profilu.

''Skrenula sam mu pažnju'', dodala je ona, ''da bi njegovo posredovanje bilo dragocjeno u obnovi mostova među ljudima u našem Mostaru''.

''Nije to posao izvršnog direktora Svjetske banke, ali bez dijaloga nema ni zajedničkog života, ni izgradnje objekata, u kojima bi se okupljali da razgovaramo i o onome o čemu se ne slažemo'', navela je Jurišić.

Dodala je da su razgovarali i o vrlo tesko stanju u zdravstvu u FBiH, primarno o nedostatku lijekova za onkološke pacijente.

Kopirati
Drag cursor here to close