Poznata početna cijena

Nakon 10 godina, konačno se prodaje Spaladium Arena

Protiv zaključka o prodaji Spaladium arene nije dopuštena žalba, a Trgovački sud je Fini već uputio zahtjev da zakaže datum elektroničke javne dražbe.
Gospodarstvo / Novac | 30. 04. 2024. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kucnuo je i taj čas - Spaladium Arena napokon ide u prodaju! Čeka se samo da Fina zakaže prodajno ročište.

Naime, tijekom nepunih 10 godina koliko se vodi stečajni postupak nad tvrtkom "Sportski grad TP" u čijem je portfelju Spaladium Arena, najavljivala se prodaja te multifunkcionalne velike dvorane u Lori. No, isto tako, tih 10 godina se istovremeno odgađala prodaja kako se ne bi oštetio Grad Split koji je bio javni partner u njenoj gradnji.

Nema zaustavljanja prodaje

Nakon što je Grad Split s ovrhom radi naplate visoke cijene komunalne naknade za Spaladium arenu blokirao račun "Sportskog grada TPN" u stečaju, te je ona morala zatvoriti svoja vrata, "presuđeno" je da više nema zaustavljanja prodaje, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je Velimir Vuković, sudac Trgovačkog suda u Split,u jučer donio z,preključak kojim se određuje skupna prodaja Spaladium arene na kojoj hipoteke imaju tri banke, s imovinom koja nije opterećena - pravom građenja na zemljištu pod sportskom dvoranom na kojem pravo prvokupa ima Grad Split, te sa strojevima i opremom u sportskoj dvorani.

Vrijednost svega je 59.850.000 eura, a početna cijena na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi koji će ubrzo provesti Fina bit će tri četvrtine te vrijednosti, odnosno 44.887.500 eura.

Niskih 2.500 eura

Dražbeni korak iznosit će dosta niskih 2.500 eura, a zainteresirani kupci moraju uplatiti jamčevinu u iznosu od 10 posto početne vrijednosti.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo je prodaju Spaladium arene predložila 29. prosinca 2023. godine zbog blokade računa "Sportskog grada TPN" zbog aktiviranja ovršnih rješenja u naplati komunalne i vodne naknade.

Hipoteke na dvorani u Lori imaju Bank Austria, Erste bank i Zagrebačka banka.

Protiv zaključka o prodaji Spaladium arene nije dopuštena žalba, a Trgovački sud je Fini već uputio zahtjev da zakaže datum elektroničke javne dražbe.

Kopirati
Drag cursor here to close