Osigurana sredstva

Potpisan ugovor: Savezima umirovljenika 120.000 KM

Riječ je o značajnom povećanju sredstava u odnosu na prethodne godine kad je ukupni iznos osiguranih sredstava za rad saveza umirovljenika iznosio 80.000 KM.
Gospodarstvo / Novac | 14. 06. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici saveza umirovljenika u Federaciji BiH potpisali su s ministrom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike Adnanom Delićem ugovore kojim im se odobravaju sredstva za financiranje rada za 2024. godinu.

Ovaj transfer savezima umirovljenika dodjeljuje se u skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju i ove godine u ukupnom iznosu od 120.000 KM, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine kad je ukupni iznos osiguranih sredstava za rad saveza umirovljenika iznosio 80.000 KM.

Oba saveza umirovljenika su partneri Ministarstva i uzimaju aktivno sudjelovanje u donošenju odluka koje se tiču prava u položaja umirovljenika, od donošenja zakona iz oblasti mirovinsko-invalidskog osiguranja do konzultiranja kod donošenja odluka o vanjskom liječenu i svih drugih segmenata vezanih za poboljšanje položaja ove populacije i njihovog ukupnog životnog standrada, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Osim povećanja iznosa transfera za rad saveza, Ministarstvo i Vlada FBiH će i ove godine u rebalansu proračuna osigurati dodatni milijun KM za banjsko liječenje umirovljenika te sredstva za isplate jednokratne pomoći u 2024. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close