Godina puna očekivanja

Stolac u 2024. ulazi sa Proračunom od 19 milijuna KM: Evo što će se (g)raditi

U 2024. godini planiran je završetak izgradnje Gradske sportske dvorane uz otvaranje novih investicija vezanih za izgradnju i uređenje gradskog trga.
Gospodarstvo / Novac | 26. 12. 2023. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proračun Grada Stoca za 2024. godinu iznosi skoro 19 milijuna KM.

Točnije, Proračun od 18.972.706,00 KM Gradska uprava Grada Stoca okarakterizirala je kao razvojni proračun.

U 2024. godini planiran je završetak izgradnje Gradske sportske dvorane uz otvaranje novih investicija vezanih za izgradnju i uređenje gradskog trga i ostale komunalne infrastrukture prema Regulacijskom planu Vidovo polje II.

''U Proračunu za 2024. godinu planiran je i nastavak radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora u naselju Vidovo polje i daljnja ulaganja u Gospodarsku zonu Hodovo'', navode iz Gradske uprave.

Također u 2024. godini potrebno je uraditi novi Prostorni plan Grada Stoca za razdoblje 2023. – 2033., a značajna sredstva izdvojiti će se i za izradu projektne dokumentacije vezane za planirane projekte.

''Planirano je kroz rekonstrukciju i investicijsko održavanje uložiti 1.400.000,00 KM za sanaciju javnih površina, objekata u vlasništvu grada i cestovnu infrastrukturu'', dodaje se.

Nastavlja se s radovima na višegodišnjem infrastrukturnom projektu vodovoda na Dubravskoj visoravni uz nove investicije na Vodovodu Stolac za koji će biti vezana naselja van grada.

Sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta će kroz projekte zemljoradničkih zadruga biti vraćena u poljoprivredu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close