Mirovine

Umirovljenik: Zaključavam kuću kad primim mirovinu, poslije ostavljam otključano

Gospodarstvo / Novac | 18. 03. 2023. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imao sam 250, sad sa ovim zadnjim povećanjem 294 marke'', kaže za BHRT o svojoj mirovini jedan umirovljenik koji, kao tisuće drugih umirovljenika u BiH ne razmišlja putovanjima, odlascima na izlete ili u banje odavno.

Jedino zadovoljstvo su im posjete klubu umirovljenika, gdje još mogu ponešto priuštiti.

"Cijene su solidne, mnogo jeftinije nego da pijemo kafu tamo. Ovdje je kafa marka, u gradu dvije, dvije i pol. Ovdje smo sebi priuštili druženje uz minimalnu cijenu'', kaže za BHRT umirovljenik Žika Radosavljević.

Video: Čega su se odrekli građani zbog poskupljenja?

Umirovljenik Borislav Savić dao je zanimljiv odgovor.

''Zaključavam kuću od 10 do 15. Primim mirovinu i do 15. zaključavam kuću. Poslije ostavljam otključano, evo sad je otključano. Ako netko postavi pitanje što, nema šta uzeti. Imam zamrzivač, pa kupim tijekom sezone zeleni pa zamrznem malo gljiva, malo ovoga malo onoga, pa to koristim kad je tanak datum i kad nestane para'', rekao je.

Poskupljenja su se odrazila i na prodaju na pijacama. Više se ne kupuje na kilogram, nego na komad.

Na pitanje kada će biti upaljen crveni alarm za povlačenje konkretnih poteza kako bi se građani zaštitili od eskalacija cijena, iz saveza samostalnih sindikata kažu da je alarm upaljen još od početka pandemije. Međutim, nadležni ga, ili ne čuju ili ignoriraju, navodi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close