Pobornik kriptovaluta

Vrijednost bitcoina skočila nakon pokušaja atentata na Trumpa

Trump se predstavio kao pobornik kriptovaluta tijekom prikupljanja sredstava u San Francisku u lipnju.
Gospodarstvo / Novac | 15. 07. 2024. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bitcoin je u ponedeljak skočio na dvotjedni maksimum nakon što je pokušaj ubojstva američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa povećao izglede da će bivši predsjednik, koji se predstavio kao pobornik kriptovaluta, pobijediti na predstojećim izborima.

Trump je pogođen u uho tijekom napada na političkom skupu. Neki investitori su rekli da je napad povećao njegove šanse da ponovo osvoji Bijelu kuću, a očekuje se da će ovoga tjedna porasti klađenja na njegovu pobjedu.

Bitcoin je porastao 8,6 posto na 62.508 dolara, dotaknuvši dvotjedni maksimum od 62.698 dolara, čime je njegov porast od početka godine do danas iznosio 47 posto.

Etherium je također porastao za 6,8 posto na 3,322 dolara.

Trump je kritizirao pokušaje demokrata da reguliraju kripto sektor. Trump se predstavio kao pobornik kriptovaluta tijekom prikupljanja sredstava u San Francisku u lipnju.

"On se sigurno pozicionirao kao pro-kripto i kako su izgledi za njegov reizbor potaknuti pucnjavom tijekom vikenda, to je sigurno dalo veliki poticaj na kripto tržištima", rekao je Tony Sycamore, tržišni analitičar.

Kopirati
Drag cursor here to close