IBRD

Kredit od 39 milijuna eura za zapošljavanje u privatnom sektoru

Projekt je usmjeren za povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru i bit će podržan IBRD-ovim kreditom za BiH od 39 miliona eura, s alokacijom na Republiku Srpsku od 14 milijuna i Federaciju BiH 25 milijuna eura.
Gospodarstvo / Novac | 24. 02. 2022. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovalo izaslanstvo za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) - Drugi projekt podrške zapošljavanju.

Navode da je projekt usmjeren za povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru i bit će podržan IBRD-ovim kreditom za BiH od 39 miliona eura, s alokacijom na Republiku Srpsku od 14 milijuna i Federaciju BiH 25 milijuna eura.

Cilj projekta je povećanje zapošljavanja putem javnih poziva entitetskih zavoda za zapošljavanje, a prioriteti su zapošljavanje mladih do 30 godina, osoba koje teže dolaze do posla zbog godina i nedovoljne kvalificiranosti, ranjivih kategorija i žena, te onih koji prvi put traže posao, a dio sredstava namijenjen je i samozapošljavanju.

Maksimalan rok otplate kredita je do 32 godine uz grace period do sedam godina, s tim da će uvjeti biti precizirani tijekom pregovora.

Nakon završenih pregovora Ministarstvo financija i trezora dostavit će Vijeću ministara BiH nacrt sporazuma o kreditu s osnovama za njegovo zaključivanje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close