Ravno s polica

Evo koliko košta voće i povrće na talijanskim tržnicama

U trgovačkim centrima se kupiti i ekološki proizvedene jabuke za 2,60 do 2,80 € za četiri jabuke u manjim kutijama od 800 grama.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 29. 09. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je regija Pijemont, s Torinom, kao najvećim gradom, jedno od najrazvijenijih industrijskih područja u Europi, cijene voća i povrća približne su onima kod nas.

Naravno da su cijene različite na tržnicama, u trgovačkim centrima i prodavanicama u centru grada, ali imajući u vidu životni standard Talijana, sa sigurnošću možemo reći da su sasvim prihvatljive za džepove građana.

Ekološko

Tako je cijena šljiva na tržnici u centru grada, u ovom periodu godine, jedan euro po kilogramu, a u trgovinama i trgovačkim centrima oko 1,70 eura, piše Agroklub

Jabuke su u prodavanicama i trgovačkim centrima od 1,19 eura za Crveni delišes pa od 2,39 do 2,99 eura za najzastupljenije sorte, Gala, Fuji i Zlatni delišes. Iste sorte na tržnici su jedan euro po kilogramu.

U trgovačkim centrima se kupiti i ekološki proizvedene jabuke za 2,60 do 2,80 € za četiri jabuke u manjim kutijama od 800 grama.

Od krušaka koje Talijani generalno gledajući vole kao voće, mogu se pronaći sorte Reneta, s prosječnom cijenom od 2,19 €/kg, Kaiser 2.49 €/kg, te Abate Fetel, Karmen, Santa Marija i Viljamovka, sa cijenama od 2,99 do 3,99 €/kg. Viljamovka je najskuplja.

Razne sorte 

Na torinskoj tržnici sve navedene sorte mogu se kupiti po jedan euro za kilogram ili više kilograma.

Što se tiče povrća paprike su oko 2,50 eura na tržnicama do 3,50 u trgovinama, cvjetača je oko 2,50 eura, krastavac oko 1,70 eura, rajčica oko 2,50 eura, mrkva oko 1,50 eura, muškatna tikva jedan euro.

I eko povrće možete kupiti, a cijene nisu izrazito visoke. Dvije tikvice u pakiranju od 800 grama su oko 2,40 eura, mrkva iste gramaže oko četiri eura.

Cherry rajčice u pakiranju od pola kilograma može se kupiti za 2,75 do 2,80 €, skoro po istoj cijeni kao kod nas, ali iz konvencionalne proizvodnje.

Cijene povrća na tržnici duplo su manje u odnosu na trgovačke centre.

Kopirati
Drag cursor here to close