Sve je na političarima

Domaći poljoprivrednici bi mogli ostati bez 48 milijuna KM

"Ako Strategija ne bude usvojena, Ministarstvo će biti prinuđeno da izmijeni program novčanih podrški i prilagodi ga ranijim strategijama", pojasnio je ministar Hrnjić.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 17. 07. 2024. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta FBiH u travnju usvojio Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije BiH 2021-2027. godina, ovaj dokument na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Doma naroda.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić očekuje da delegati podrže ovaj strateški dokument te naglašava da je on usklađen sa ranije usvojenom Strategijom razvoja FBiH.

"Izvršene su široke konsultacije sa zainteresiranom javnošću, poljoprivrednicima, predstavnicima akademske zajednice, zakonodavne vlasti i brojnim drugim subjektima. Ako Strategija ne bude usvojena, Ministarstvo će biti prinuđeno da izmijeni program novčanih podrški i prilagodi ga ranijim strategijama, koje predviđaju manji iznos novčanih podrški za ovu godinu.

Konkretno, to bi značilo da bi poljoprivrednici Federacije BiH u ovoj godini ostali bez 48 milijuna KM sredstava namijenjenih za razvoj i unaprjeđenje poljoprivrednih gospodarstava. Apeliram da delegati uvaže važnost usvajanja nove strategije poljoprivrede kako bi se osigurali bolji uvjeti za razvoj i podršku poljoprivrednicima u FBiH", kazao je Hrnjić za "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close