Najveći broj turista

Bh. građani vole odmarati u Crnoj Gori

Gospodarstvo / Posao | 02. 06. 2016. u 08:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Danica Banjević rekla je da je tržište regije veoma bitno za Crnu Goru i da je najveći broj turista u toj zemlji upravo iz Srbije i BiH.

Ona je naglasila da se upravo zbog ovakvih pokazatelja Nacionalna turistička organizacija Crne Gore odlučila da uz pomoć Turističke organizacije grada Banja Luka organizira promociju svoje turističke ponude u Republici Srpskoj.

Prema njenim riječima, ove godine, osim mora, plaža i odmora na obali, u turističkoj ponudi Crne Gore se posebno izdvaja ponuda aktivnog odmora u pet nacionalnih parkova, kajakarenje, splavarenje, kao i 6.000 markiranih staza za pješačenje i biciklizam, piše Srna.

"Naš cilj jeste da Crna Gora bude prepoznata kao destinacija orijentirana i na prirodu", rekla je Banjavićeva na sinoć održanoj promociji turističke ponude Crne Gore za sezonu 2016. godine u Banjaluci.

Kada je riječ o primorskim općinama u Crnoj Gori, Banjevićeva ističe da je svaka pripremila izuzetno bogat program kulturnih i zabavnih manifestacija, te posebno izdvojila "Sea Dance" festival - morsko izdanje popularnog "Exit" festivala koji će biti održan od 14. do 16. srpnja na plaži Jaz u Budvi.

Banjevićeva je dodala da Crna Gora nastavlja s ulaganjima u razvoj turizma, te da je trenutni iznos turističkih investicija u Crnoj Gori dvije i po do tri milijarde eura, što je najveća turistička investicija po glavi stanovnika u regiji.

Direktor Turističke organizacije grada Banja Luka Ostoja Barašin rekao je da Turistička organizacija Banja Luke već nekoliko godina uspješno surađuje sa kolegama iz Crne Gore.

"Smatramo da je to, prije svega, kolegijalno i profesionalno, a svjesni smo i da građani Banja Luke i Republike Srpske u sezoni godišnjih odmora biraju neku od morskih destinacija, a mi im od srca preporučujemo Crnu Goru", rekao je Barašin.

Kopirati
Drag cursor here to close