Doček Nove

Građani iz siromašne BiH pohrlili u Dubai

Gospodarstvo / Posao | 28. 12. 2015. u 15:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi građani Bosne i Hercegovine provest će najluđu noć izvan granica naše države u europskim i svjetskim metropolama iako je kriza na najvećem mogućem nivou. Ipak, u usporedbi na prošlu godinu, kako je za Avazov portal potvrdio Ajdin Kršić iz Relax Tours Sarajevo, osjeti se pad potražnje za novogodišnje aranžmane, piše Dnevni avaz.

''S obzirom na terorističke napade koji se događaju u svijetu došlo do malog pada u usporedbi s prethodnim godinama. I dalje je Istanbul među najtraženijim destinacijama kao i prethodnih godina. Međutim, zanimanje za ovaj turski grad je oslabilo, pa su se ljudi opredijelili za primamljivi Dubai. Uspostavljena je izravna zračna linija i ovaj aranžman se rasprodao za svega 15-tak dana. Iako je sam aranžman puno novca, zanimanje je nevjerojatno pa su bila i dodatna potraživanja'', rekao je Kršić.

Ove godine nisu izostali ni aranžmani sa autobusnim prijevozom koji su znatno pristupačniji za bh. građane.

''Naša odredišta su sjeverna Italija u gradovima kao što su Milano, Verona... Imate opciju sa jednom ili dvije noćne vožnje te dvije do tri noći u jednom od gradova, uključujući i proslavu Nove godine. Velika su potraživanja i za hotele na Jadranu koji nisu nimalo jeftini. Pretpostavka je da je potražnja za Hrvatskom povećana zbog sigurnosti i činjenice da je pristupačna za ljude s manjim brojem slobodnih dana'', ističe uposlenik Relax Tours zadužen za odnose s javnošću.

Što se tiče putovanja po Bosni i Hercegovini, Kršić ističe da je zanimanje, nažalost, relativno malo, prenosi Avaz.

''Građani hotele na bh. planinama sami čekiraju te generalno većina ne koristi usluge agencija. Standardne popularne destinacije su Jahorina, Bjelašnica, Vlašić... Smanjen je i broj dolazak u našu državu zbog posljednjih događanja u našoj državi. Tako sada kada šetate Ferhadijom u glavnom gradu BiH možete primijetiti da uopće nema puno turista kao prethodnih godina'', zaključuje Kršić.

Kopirati
Drag cursor here to close