Potvrdio Faruk Hadžić

Ljubuški postaje digital tax-free grad; besplatno otvaranje obrta uz 3 dokumenta za 24 sata

U Ljubuškom će od polovice rujna, za većinu djelatnosti, biti potrebna samo tri dokumenta koja će se putem online platforme jednostavno uploadati, a službenici će, u roku od 24 sata, registrirati obrt-
Gospodarstvo / Posao | 10. 08. 2024. u 07:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Ljubuški će nakon Travnika postati drugi Digital Tax-Free grad u Bosni i Hercegovini-

Ovaj koncept je u potpunosti usaglašan na nedavnom sastanku makroekonomskog analitičara Faruka Hadžića i ljubuškog gradonačelnika Vedrana Markovića.

Hadžić je za Bljesak.info pojasnioš to to znači za građane.

''U Ljubuškom će od polovice rujna, za većinu djelatnosti, biti potrebna samo tri dokumenta koja će se putem online platforme jednostavno uploadati, a službenici će, u roku od 24 sata, registrirati obrt u slučaju ispravnosti dokumenata'', kaže Hadžić.

Još jedna sjajna vijest je da neće biti naplaćivana taksa za osnivanje obrta.

Ovaj korak Ljubuškog prema digitalizaciji rada javne uprave predstavlja veliki iskorak ka pružanju jednostavnijih i bržih usluga našim građanima.

''Gradonačelnik Markotić i njegova lokalna administracija zaslužuju sve pohvale za ovaj progresivan pristup'', kaže Hadžić i posebno ističe mladog IT stručnjaka Jasmina Muslimovića, koji je svojim stručnim znanjem i posvećenošću omogućio IT pripreme i realizaciju ovog DTC koncepta i u Ljubuškom.

''Pozivam i druge lokalne zajednice da slijede primjer Travnika i Ljubuškog i iskoriste prednosti digitalizacije kako bi unaprijedili usluge koje pružaju svojim građanima'', kaže Hadžić.

Video: Bljesak.info
Kopirati
Drag cursor here to close