Vojna suradnja

Ministarstvo obrane BiH raspisalo natječaj za školovanje kadeta na Vojnim akademijama u Grčkoj

Ministarstvo odbrane BiH objavilo je danas Javni natječaj za školovanje šest kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Republike Grčke, za školsku 2024./2025. godinu i ostaje otvoren petnaest dana od dana objavlјivanja.
Gospodarstvo / Posao | 20. 06. 2024. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH objavilo je danas Javni natječaj za školovanje šest kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Republike Grčke, za školsku 2024./2025. godinu i ostaje otvoren petnaest dana od dana objavlјivanja, prenosi Fena.

Natječaj je objavljen za prijam kadeta : Vojna akademija kopnene vojske - dva kadeta, Zrakoplovna vojna akademija - jedan kadet, Vojna akademija za časnike službi - dva kadeta (1 smjer medicina i 1 smjer ekonomija) i Vojna akademija za časnike sanitetske službe - jedan kadet.

Pored općih uvjeta za prijavu na Vojne akademije, kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete a to su: završena srednja škola IV stupanj (da je nastavnim planom i programom predmet matematika bio zastupljen najmanje dvije godine u tijeku srednjeg obrazovanja), te da su postigli ukupan uspjeh tijekom školovanja najmanje – dobar, da nisu mlađi od 18 i stariji od 21 godine za Vojnu akademiju Kopnene Vojske, Zrakoplovnu vojnu akademiju, Vojnu akademiju za časnike službi – smjer ekonomija i Vojnu akademiju za časnike sanitetske službe, odnosno stariji od 20 godina za Vojnu akademiju za časnike službe – smjer medicina, na dan 1. listopada.

Kandidati za Zrakoplovnu vojnu akademiju - smjer pilot ne smiju imati visinu veću od 1,90 m i visinu trupa veću od 1 m.

Vid i sluh kandidata moraju biti odlični.

Kandidati prijavlјeni na Javni natječaj proći će test fizičke spremnosti, psiho test, test općeg znanja, test poznavanja engleskog jezika i intervju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close