Školovanje kadeta

MO BiH nudi školovanje, siguran posao i profesionalnu karijeru

U tijeku su natječaji za školovanje kadeta na vojnim akademijama u Republici Hrvatskoj i Republici Italiji, a u pripremi su natječaji za školovanje kadeta u Austriji i Srbiji, te Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji.
Gospodarstvo / Posao | 29. 03. 2018. u 15:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH, u suradnji s partnerskim zemljama, svake godine raspisuje konkurse za školovanje kadeta na vojnim akademijama u inozemstvu, pružajući priliku mladim, svršenim srednjoškolcima, da se nakon školovanja i završenog studija zaposle u Oružanim snagama BiH.

U tijeku su natječaji za školovanje kadeta na vojnim akademijama u Republici Hrvatskoj i Republici Italiji, a u pripremi su natječaji za školovanje kadeta u Austriji i Srbiji, te Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i drugim partnerskim zemljama.

Na osnovu uvjeta natječaja bit će odabrani kandidati koji će od sljedeće školske godine biti upućeni u zemlje studiranja, gdje će im biti osigurani smještaj, ishrana, povratne karte za dolazak u BiH tijekom raspusta, te mjesečni financijski iznos u vidu stipendije.

Ovim se pruža mogućnost svim zainteresiranim kandidatima, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da se školuju na izuzetno kvalitetnim vojnim akademijama, nakon čega imaju siguran posao u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u početnom časničkom činu - potporučnik, čija početna plaća s pripadajućim naknadama iznosi više od 1.300 KM.

Na natječaje se mogu prijaviti aktualni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, uz druge uvjete koji su definirani natječajem (fizička spremnost,godine starosti, itd.).

Više informacija o uvjetima natječaja mogu se doznati na internet stranici Ministarstva obrane BiH - http://www.mod.gov.ba.

Školovanje kadeta na osnovu konkursa Ministarstva obrane BiH u prijateljskim zemljama s kojima Bosna i Hercegovina ima izuzetno dobru obrambenu suradnju, prilika je za mlade ljude da se školuju na prestižnim fakultetima, ali i da imaju osiguran posao u Oružanim snagama BiH s natprosječnom plaćom u BiH na početku karijere, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close