Gradsko vijeće

Mostarci će birati neradni dan?

O ovome se raspravljalo i na prošloj sjednici kad se moglo čuti kako bi netko mogao tražiti da ne radni dan bude petak…
Gospodarstvo / Posao | 28. 10. 2021. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci bi mogli birati neradni dan. Naime, kako doznajemo, u odluci o radnom vremenu, koja će se naći pred Gradskim vijećem Grada Mostara, bit će predloženi amandmani da svatko bira svoj neradni dan onako kako njemu paše.

Video: 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Doznajemo da će vijećnici HDZ-a BiH opet predložiti da nedjelja bude neradni dan dok bi vijećnici Koalicije za Mostar trebali predložiti da se bira između subote i nedjelje.

Naime, pred mostarskim vijećnicima naći će se odluka o rasporedu radnog vremena u kojem mogu poslovati sva pravna i fizička lica koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima, te organizatori koncerata i manifestacija na području Grada Mostara.

O ovome se raspravljalo i na prošloj sjednici kad se moglo čuti kako bi netko mogao tražiti da ne radni dan bude petak, a rasprava se vodila i o tome pogoduje li se odlukom primjerice benzinskim crpkama da nedjeljom prodaju robu jer prodavaonice ne bi radile.

U odluci uređuju radna vremena trgovina, ugostiteljskih objekata, svadbenih salona, fast-foodova, tržnica, pekara, koje pak moraju biti zvučno izolirane.

Kopirati
Drag cursor here to close