Nakon dvije godine...

Raspisan natječaj: Mostarski Urbanizam traži načelnika

još u svibnju 2022. godine mostarski je Urbanizam ostao bez šefice nakon što je Marina Deronjić zaposlena u Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne.
Gospodarstvo / Posao | 30. 07. 2024. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar raspisao je natječaj za radno mjesto načelnika Odjela za urbanizam i građenje.

Kako je navedeno načelnik ovog odjela ''neposredno rukovodi odjelom, organizira i osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti odjela; raspoređuje poslove na šefove službi a po potrebi i na druge službenike i namještenike i daje im upute o načinu vršenja poslova; redovno upoznaje gradonačelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova i predlaže poduzimanje potrebnih mjera; vrši najsloženije poslove iz nadležnosti odjela; izvršava poslove po nalogu gradonačelnika i odlučuje o pitanjima za koja je ovlašten posebnim rješenjem gradonačelnika, odgovoran je za korištenje financijskih, materijalnih i ljudskih potencijala dodijeljenih odjelu, za svoj rad i upravljanje neposredno odgovara gradonačelniku''.

Kandidat mora imati VII stupanj stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog (najmanje 240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja – diploma visokog obrazovanja pravne, upravne, arhitektonske ili građevinske struke, mora imati najmanje pet godina radnog staža u struci nakon stjecanja diplome i, naravno, mora poznavatr rad na računalu.

Podsjetimo, još u svibnju 2022. godine mostarski je Urbanizam ostao bez šefice nakon što je Marina Deronjić zaposlena u Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

U programu rada Gradskog vijeća Grada Mostara navedeno je da će se u prvom kvartalu te godine usvojiti Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi.

A zbog sistematizacije radnih mjesta u Gradskoj upravi Mostara, pobunili su se godinu ranije pojedini službenici jer se sistematizacija vršila mimo pravila. Naime, stručni suradnici su promaknuti na pozicije viših stručnih suradnika, viši stručni suradnici na pozicije stručnih savjetnika, a stručni savjetnici u šefove službi.

Žalili su se kako su se preskakali rangovi, službenici nisu ocjenjivani, a pravilnikom su prekoračene brojne odredbe zakona i uredbi u Federaciji BiH, kao i odredbe mostarskog Statuta. Sve je prijavljeno i ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ koje je trebalo izvršiti nadzor i očitovati se o svemu, ali je priča o ''staroj gardi'' mostarske Gradske uprave pala u zaborav nakon održanih izbora, pisali smo prije dvije godine.


Kopirati
Drag cursor here to close