Novi kolektivni ugovor

Sarajevski kiseljak ulaže milijun i 300 tisuća konvertibilnih maraka u bolje uvjete zaposlenika

Potpisan novi kolektivni ugovor koji donosi unapređenja materijalnih prava zaposlenika Sarajevskog kiseljaka.
Gospodarstvo / Posao | 04. 06. 2024. u 08:37 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka potpisao je novi kolektivni ugovor sa Mehmedom Avdagićem, predsjednikom sindikata PPDIVUT BiH. Novi kolektivni ugovor donosi poboljšanja radnih uvjeta i materijalnih prava za zaposlenike, a ukupna vrijednost dogovorenih dodatnih prava zaposlenika za 2024. godinu iznosi 1.300.000KM. Promjene uključuju povećanje osnovnih plaća, prelazak na transparentnije obračune plaća, povećanje naknade za ishranu te izjednačavanje regresa sa 70% prosječne plate u BiH.

„Ovaj kolektivni ugovor predstavlja važan korak za našu kompaniju i zaposlenike te je on najbolji pokazatelj našeg kontinuiranog usmjerenja na osiguranje boljih uvjeta rada. Njime nismo samo unaprijedili materijalne uvjete za naše zaposlenike, već smo postavili i važne temelje za dugoročni prosperitet i zadovoljstvo svih članova našeg tima te stvaranje okruženja u kojem svaki zaposlenik može rasti i razvijati se. Ponosni smo što možemo pružiti sigurnost i podršku našim zaposlenicima, jer vjerujemo da su oni srce i snaga naše kompanije.“, izjavio je Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Osim financijskih beneficija, Sarajevski kiseljak kontinuirano radi na unapređenju radnih uvjeta i osiguravanju zadovoljstva svojih zaposlenika. Kompanija se četiri godine zaredom pozicionirala među top tri poslodavca u BiH u sektoru prehrane, a ove godine je zauzela prvo mjesto u ovoj kategoriji. Fokus na brigu za socijalno najosjetljivije skupine zaposlenika, ključna i deficitarna radna mjesta te povećanje vrijednosti smjenskog i minulog rada dodatno podižu konkurentnost kompanije na tržištu rada.

Sarajevski kiseljak koji posluje u sustavu Fortenova grupe, proizvođač je prirodne mineralne vode i široke palete bezalkoholnih pića, koji uz ulaganja u svoje zaposlenike, ulaže i u modernizaciju proizvodnih pogona i inovacije u proizvodnji, širenje proizvodnih kapaciteta te podizanje svoje konkurentnosti na lokalnim i izvoznim tržištima.

Kopirati
Drag cursor here to close