Svjetski ekonomski forum

Što nam donosi ovogodišnji Davos?

Svjetski ekonomski forum nastoji "osigurati ključan prostor za fokusiranje na temeljna načela koja pokreću povjerenje, uključujući transparentnost, dosljednost i odgovornost.
Gospodarstvo / Posao | 15. 01. 2024. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje izdanje godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) počinje danas, a očekuje se da će forumu nazočiti brojni poslovni čelnici, šefovi država i mnogi drugi.

Davos, kako se petodnevno okupljanje često naziva zbog švicarskog grada u kojem se održava, bit će domaćin niza sesija za sudionike pod sveobuhvatnom temom "Ponovna izgradnja povjerenja".

Svjetski ekonomski forum nastoji "osigurati ključan prostor za fokusiranje na temeljna načela koja pokreću povjerenje, uključujući transparentnost, dosljednost i odgovornost", navodi se na web stranici foruma.

Forum će također tretirati pregršt podtema usmjerenih na globalnu suradnju, rast ekonomije i zapošljavanja, umjetnu inteligenciju i okoliš.

Generalni direktor WEF-a Jeremy Jurgens rekao je prošlog tjedna da će događaj imati "iznimno" učešće iz poslovnog sektora, izvijestivši da oko 1.600 rukovoditelja dolazi u Davos.

Na forumu u Davosu će također doći i više od 300 političkih ličnosti.

Američki državni tajnik Antony Blinken će također nazočiti, kao i savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, neki savezni zastupnici i drugi dužnosnici, navodi se na stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close