Raspisan natječaj

Vlada HNŽ traži tajnika

Radi se o poziciji tajnika Vlade, a traži se jedan izvršitelj.
Gospodarstvo / Posao | 09. 03. 2023. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada HNŽ raspisala je Javni natječaj za popunu radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Stručnoj službi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Radi se o poziciji tajnika Vlade, a traži se jedan izvršitelj

U natječaju se navodi kako tajnik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije neposredno rukovodi Stručnom službom Vlade; predstavlja i zastupa Stručnu službu Vlade; organizira rad Stručne službe Vlade i osigurava zakonitost, transparentnost, stručnost i blagovremenost u obavljanju poslova.

Tajnik organizira vršenje svih poslova iz nadležnosti Stručne službe Vlade; donosi akte za koje je zakonom i drugim propisima ovlašten, odlučuje u skladu sa Zakonom o pravima, dužnostima i odgovornostima službenika i namještenika iz radnog odnosa ili u vezi sa radnim odnosima i vrši i druge poslove koji su mu zakonom i drugim propisima stavljeni u nadležnost.

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete iz članka 25. Zakona o državnoj službu u Federaciji Bosne i Hercegovine:

1. da je državljanin Bosne i Hercegovine;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da ima sveučilišnu diplomu ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stupnja stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja, što se utvrđuje propisom kojim se uređuju poslovi osnovne djelatnosti i pomoćno tehnički poslovi i uvjet za njihovo obavljanje u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine;

4. da je zdravstveno sposobno za vršenje određenih poslova predviđenih za to radno mjesto;

5. da u posljednje tri godine od dana objavljivanja upražnjenog radnog mjesta osoba nije otpuštena iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini;

6. da nije obuhvaćeno odredbom članka IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Ostale detalje natječaja možete vidjeti ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close