Nove pogodnosti i usluge

24 VIP Logistics Services postaje Express One

Gospodarstvo / Promo | 18. 10. 2016. u 09:20 Express One

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promjena naziva društva svečano je obilježena na proslavi za klijente održanoj 17.10.2016., kojoj je prisustvovalo oko 150 osoba, između ostalog i predstavnici Österreichische Post AG - osnivača društva Express One. Ispred osnivača, svečanosti su prisustvovali dipl. ing. Peter Umundum, član uprave za oblast paketi i logistika, i dr. Carsten Wallman, direktor za međunarodne supsidijare u oblasti paketa Srednja i Istočna Evropa i Turska.

„Izuzetno nam je drago što smo za samo osam godina nakon dolaska na bosansko-hercegovačko tržište postigli ovako snažnu poziciju. Srdačno zahvaljujemo klijentima na ukazanom povjerenju“, naglasio je Peter Umundum.

„Sa tržišnim udjelom od 21%, mi smo tržišni lider u oblasti ekspresne dostave, t.j. dostave paketa širom Bosne i Hercegovine u roku od 24 sata“, istakao je u svom obraćanju gospodin Robert Kovačić, direktor društva Express One. „Novim nazivom Express One želimo ojačati našu poziciju tržišnog lidera i postati preferirani logistički partner postojećim i potencijalnim klijentima iz zemlje i inostranstva.“

Express One nudi jedinstvene pogodnosti na bosansko-hercegovačkom tržištu

Značajnim unapređenjima proizvoda i daljim razvojem, brend Express One postaje jedinstven logistički partner u Bosni i Hercegovini u oblastima poslovanja sa pravnim licima i poslovanja sa fizičkim licima.
Izdvajamo sljedeće pogodnosti: novo dizajnirana web stranica www.expressone.ba, prilagođena za sve vrste mobilnih telefona, koja je već dostupna na više jezika, t.j. bosanskom, hrvatskom i srpskom (na ćirilici), kao i na njemačkom i engleskom, zatim besprekidni i grafički optimirani sistem za praćenje Track-and-Trace, koji svakom klijentu omogućava praćanje pošiljke preko web stranice Express One-a u realnom vremenu, te novi online software namijenjen pripremi pošiljki velikih klijenata. Za klijente koji rade sa off-line verzijom pripreme pošiljki, u novoj verziji je dostupna opcija povrata vlastitih transportnih paleta korištenih za otpremu velikih pošiljki preko Express One-a (opcija povrata paleta).

Na usluzi je višejezični pozivni centar (sva tri službena jezika u BiH, te njemački i engleski jezik) a tu su i nova rješenja proizvoda, koja omogućavaju još bržu, sigurniju i efikasniju dostavu paketa, na primjer:
- prioritetna dostava klijentima koji ne raspolažu skladišnim prostorom i koji žele da prime pošiljku u određeno vrijeme (vremenski određena dostava, TDD);
- dostava uz telefonsku najavu za važne pošiljke (kuriri Express One-a nazvat će primatelja kako bi utvrdili da li isti može primiti pošiljku - ovo se obavlja direktno preko novih skenera MC67, što ima za prednost da se pozivi snimaju digitalno i mogu prikazati u realnom vremenu u sistemu Track-and-Trace);
- e-mail obavijest primatelju, koji ima mogućnost promijene adresu za dostavu, telefonom do 18 sati, a zatim i e-mailom)

Express One danas ima 110 zaposlenih i broji 600 klijenata čiji je centralni logistički partner. Društvo raspolaže voznim parkom sa preko 80 dostavnih vozila, kao i vlastitim logističkim centrima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Doboju, Banja Luci i Bihaću.

 

Kopirati
Drag cursor here to close