BIM

Upoznajte Walter AEC - društvo za inžinjersko projektovanje i konsalting

Oni su tim sa preko 50 inženjerki i inžinjera koji svoje usluge isporučuju čitavoj Europi, Engleskoj, Americi. Oni su BIM pioniri u našem regionu i BIM lideri u Europi.
Gospodarstvo / Promo | 01. 08. 2022. u 15:35 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Walter AEC radi sa najpoznatijim arhitektonskim kompanijama, pomažuć im u razvijanju nekih od najinteresantnijih i najzahtjevnijih projekata hotela, naselja, bolničkih kompleksa, gradskih raskrsnica, itd. Oni podržavaju najveće kompanije za nekretnine u upravljanju objektima, te su uradili ogroman posao u javnom sektoru u Skandinaviji, a sve to koristeći se BIM tehnologijom! BIM, odnosno Building Information Modeling, ili informaciono modeliranje zgrada je fokus poslovanja Walter AEC-a.

Walter AEC već 12 godina radi sa BIM tehnologijama sa različitih aspekata: arhitekture, građevine, mašinstva i elektrotehnike. Upotreba BIM tehnologija je izdvojila Walter AEC u velikane arhitektonsko-inžinjerske industrije, a oni iz dana u dan opravdavaju taj status konstantim educiranjem o najnovijim trendovima BIM tehnologije i naporima da svojim klijentima ponude samo najkvalitetnije rezultate.

Foto: PR / Upoznajte Walter AEC 

Ali, zašto BIM?

BIM, za razliku od tradicionalnih metoda projektovanja, omogućava bolju suradnju svih učesnika na projektu, olakšava pristup svim informacijama vezanim za projekt, te se brine za najefikasniju upotrebu resursa kroz čitav životni ciklus zgrade. Fokusirajući se na projektnu fazu, BIM olakšava izgradnju, održavanje, rekonstrukciju i rušenje objekata zahvaljujući činjenici da svaki i najmanji element, ili detalj projekta, sadrži sve potrebne informacije, te olakšava pristup istima.

Foto: PR / Upoznajte Walter AEC 

Dodatno, Walter AEC kao kompanija prepoznao je problem velikog jaza između fakultetske edukacije naših mladih, i stvarnih potreba tržišta. Fokusirajući se na sadašnjost i budućnost, a ne na prošlost, oni svim svojim naporima nastoje biti u koraku sa aktuelnim dešavanjima i posljednjim trendovima AEC industrije, što im omogućava veliki uspjeh u radu.

Također, kao dio Walter AEC-a, Walter Akademija ima za cilj edukovanje novih generacija BIM lidera, pružajući im priliku da steknu znanje i certifikaciju u raznim oblastima rada unutar Revit softvera. Aktivno učestvuju u razvoju svjesti o potencijalu BIM tehnologija na svim lokalnim sajmovima i konferencijama, te iza sebe imaju i nekoliko održanih radionica upravo s ciljem da približe potencijal i benefite korištenja BIM-a svim arhitektama, građevincima, mašincima i inžinjerima.

Foto: PR / Upoznajte Walter AEC 

Walter AEC na svojim socijalnim mrežama (Facebook, Instagram i LinkedIn) aktivno širi sadržaj edukativnog tipa, fokusirajući se na BIM, te konstantno promovišu prilike za edukaciju, zaposlenje i suradnju, pa vas ovom prilikom pozivaju da ih zapratite!

Za kraj, iz Walter AEC-a poručuju da pozivaju sve arhitekte, građevinske inžinjere, mašinske i elektroinžinjere koji imaju ranija iskustva sa BIM-om da se prijave na otvorene pozicije. U pitanju je prilika da radite sa najvećima u svijetu AEC-a i da se razvijate u industriji koja neumoljivo napreduje. Sve informacije potražite na njihovoj stranici: walteraec.com ili putem socijalnih mreža!

Foto: PR / Upoznajte Walter AEC 
Kopirati
Drag cursor here to close