P.Z.Vino-Duhan-Voće

Fertiplus za smilje u ranu jesen

Gospodarstvo / Promo | 01. 09. 2016. u 14:08 P.Z. V-D-V

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolazi jesen, za sve one koji planiraju sadnju smilja, listopad je idealan period. Uz pripremu tla, nabavu sadnica, bitno je biljci dati dovoljno hranjivih tvari da se korijenski sustav brže prilagodi zimskim uvjetima i time osigura lakše prezimljavanje. Također, već posađenim plantažama potrebno je prehranjivanje, odnosno gnojidba koja će osigurati veće prinose, a samim time i bolju profitabilnost.

U uzgoju smilja kao ljekovitog bilja bitan je ekološki pristup, stoga se u prehrani i zaštiti preporučuje upotreba isključivo ekološki certificiranih proizvoda. P.Z. Vino-duhan-voće ima niz proizvoda koji zadovoljavaju visoke Europske zahtjeve ekološke proizvodnje. Jedan od tih proizvoda je izrazito pogodan za prehranu smilja, radi se o Fertiplus-u, ekološkom organskom gnojivu koji je u peletiranom obliku, stoga je vrlo praktičan za upotrebu. Fertiplus se primjenjuje u količini 100-150 kg na 1000 m2, odnosno 20-30 gr po biljci. Gnojivo je prošlo proces zrenja od 3 godine, termički je i stabilizacijski obrađeno te ne sadrži sjeme korova ni druge patogene organizme.

Pored Fertiplus-a, u asortimanu P.Z.Vino-Duhan-Voće potražite kompletnu biološku zaštitu protiv bolesti i štetočina, čija se primjena u praksi pokazala učinkovitom. Od bioloških insekticida u ponudi su Kraken,King, Tyson i Tifon,a od bioloških fungicida Action.
Kraken –suzbija gusjenice, King-leptire i gusjenice, Tyson-pauka i bijelu mušicu, Tifon-lisne uši, a fungicid Action suzbija trulež i ostale biljne bolesti.

Kopirati
Drag cursor here to close