Do održive poljoprivrede uz mikrokredit i poklon vaučer

Mikrofin, prvi i jedini u ovakvoj vrsti podrške

Kako do održive poljoprivredne proizvodnje? Pravi odgovor ima Mikrofin, pionir u podršci mjerama održive poljoprivrede, koji ovog puta svim poljoprivrednicima u Bosni i Hercegovini nudi „savršenu sintezu“ – mikrokredit, plus poklon vaučere.
Gospodarstvo / Promo | 17. 09. 2024. u 08:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od dvije i po decenije prepoznatljivi upravo po kreditiranju poljoprivrednika i malih i srednjih poduzetnika koji su zahvaljujući njihovim sredstvima pokrenuli uspješan biznis, Mikrofin je sada otišao i korak dalje – u suradnji s Europskim fondom za jugoistočnu Europu, prvi i jedini pokrenuli su ovakav program podrške s mikrokreditima bez troškova obrade i poklon vaučerima u iznosu od 100, odnosno 200 KM.

U pitanju su mikrokrediti od 5.001 do 15.000 KM i od 15.001 do 30.000 KM, bez troškova obrade i s namjenom ‘održiva poljoprivredna proizvodnja’. Namijenjeni su svim poljoprivrednicima, bez obzira na oblik organiziranja, za sve vrste poljoprivredne djelatnosti i bez starosnog ograničenja. Ovoj ponudi dodali smo i dvije vrste poklon vaučera – od 100 i 200 KM, čime smo i starim i novim klijentima željeli dodatno da pomognemo i pokažemo im koliko nam znači povjerenje koje nam decenijama ukazuju”, kaže Ljubomir Mijić, izvršni direktor Mikrofina.

Poklon vaučeri mogu se iskoristiti kod Mikrofinovih partnera Golić trejd i Agromehanika, napominje Veljko Jaćimović, menadžer tržišta u ovoj mikrokreditnoj organizaciji i naglašava da je nova mikrokreditna linija zapravo nastavak dugogodišnje poslovne politike okrenute prije svega poljoprivrednim proizvođačima i poduzetnicima.

Kao lider u mikrokreditnom sektoru s više od 26 godina iskustva i više od 70.000 zadovoljnih klijenata, logično je da uvijek imamo da ponudimo nešto novo, povoljno i dostupno svakom čovjeku. Baš kao što su poljoprivrednici svih prethodnih godina zahvaljujući našim sredstvima uspijevali da pokrenu, održe ili unaprijede proizvodnju, očekujemo da i ova linija mikrokredita učini mnogo za one koji imaju kapacitete za održivu poljoprivredu, ali im nedostaje početni kapital”, ističe Jaćimović.

Napominje da su poklon vaučeri podijeljeni u dvije grupe, u zavisnosti od iznosa kredita, pa klijentima s kreditom do 15.000 KM pripada vaučer od 100 maraka, dok će oni s kreditom od 15.001 do 30.000 KM dobiti vaučer vrijedan 200 KM.

Sve informacije o novoj liniji mikrokredita poljoprivrednici mogu dobiti u bilo kojoj od 106 kancelarija Mikrofina u BiH, ali i uz pomoć besplatne info linije na broj 080 051 055.

Kopirati
Drag cursor here to close