Košarkaški kamp

Mirza Teletović i Mozzart zajedno stvaraju nove šampione

Više od 100 polaznika košarkaškog kampa u Jablanici vještine učilo od NBA asa
Gospodarstvo / Promo | 15. 07. 2024. u 15:32 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 dječaka i djevojčica uvježbavalo je šuteve i asistencije na drugom Košarkaškom kampu Mirza Teletović MT3 u Jablanici i to pod budnim okom ovog NBA asa, a uz asistenciju generalnog sponzora, kompanije Mozzart.

Hvala kompaniji Mozzart u ime čitavog tima ljudi koji su radili na kampu. Njihova podrška nam znači mnogo. Pored izvanrednih terena, koje su sa Mirzom uradili i poklonili i njemu i gradu Jablanica, znači nam i sponzorski dio kako bi što više djece, koja to ne mogu sebi priuštiti, ipak sudjelovali u kampu i doživjeli to iskustvo“, poručio je Adnan Hodžić, član organizacionog odmora kampa.

Vrhunski treneri iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Jajca pratili su napredak 102 polaznika, među kojima i 24 djevojčice, iz Tuzle, Gračanice, Srebrenika, Zenice, Sarajeva, Mostara, Jajca, ali i iz Njemačke, Austrije, Norveške...


Njihov idol, Mirza Teletović, posvećeno je radio na terenima s djecom, davao im savjete, učio ih košarkaškim potezima, dijelio im kvalitetnu opremu koju je samostalno dizajnirao i omogućio im idealne uvjete za razvoj i napredak.

Mladi talenti su imali priliku i da kroz takmičenja pokažu što su naučili, a najuspješniji su osvojili vrijedne nagrade. Osim što su posvećeno trenirali na Mozzart terenima u Jablanici, budući asovi su uživali u slobodnim aktivnostima. Organizatori su malim košarkašima, osim kvalitetnih treninga, smještaja i obroka, omogućili i korištenje zatvorenog bazena, zabavu i društvene igre, kao i odlazak na izlete na Blidinje i u Mostar.

Ova lijepa košarkaška priča započela je prošle godine, zahvaljujući, prije svega Mirzi Teletoviću, koji je želio da u svom rodnom mjestu napravi ovakav košarkaški kamp i moderne, funkcionalne vanjske terene za košarku. To se i ostvarilo uz pomoć kompanije Mozzart koja je donirala sredstva za izgradnju terena i drugu godinu zaredom podržala organizaciju kampa, uz želju da ova uspješna suradnja u budućnosti iznjedri mnogo novih šampiona igre pod obručima.

Kopirati
Drag cursor here to close