Ljetnikovac Radobolja

Vino, turizam i cjelodnevna zabava

Prvi Festival Vinske Ceste Hercegovine, 4. 7. 2024.
Gospodarstvo / Promo | 03. 07. 2024. u 08:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se bliži 4. 7. 2024., uzbuđenje raste, a Mostar, Europski grad vina Dionisio 2024., postaje središte vinskog turizma. Festival Vinske ceste Hercegovine, smješten u bajkovitom ambijentu Ljetnikovca Radobolja, obećava nezaboravan četvrtak ispunjen vrhunskim vinima, izvrsnom gastronomijom i bogatom kulturnom ponudom.

Ovaj festival nije samo prilika za promociju vina, već i za prikazivanje bogate kulturne baštine Hercegovine. Kroz ovakve događaje, posjetitelji mogu doživjeti autentična iskustva koja obogaćuju turističku ponudu i istovremeno podržavaju regionalne vinare i proizvođače.

PROGRAM FESTIVALA

U nastavku donosimo sve potrebne informacije o sadržaju festivala, satnicama i izlagačima, kako biste bili spremni za ovaj jedinstveni događaj.
• Program započinje u 10:00 h s panel raspravom, na temu “Nova era vinskog turizma”, uz učešće regionalnih i lokalnih stručnjaka.
• Vinska radionica “Mala škola žilavke”, u suradnji s Josipom Andrijanić, enologom vinarije Domano, počinje u 16:30 h.
• Značajan broj izlagača, članica Vinske ceste Hercegovine, uključujući 17 vinarija, jedan wine shop i četiri restorana, će predstaviti svoju ponudu, otvarajući svoje štandove u 17:00 h.
• Radionica “Wine & Art”, u suradnji s The Hub of Fine Arts, počinje u 17:30 h.
• Slikanje vinom, vinorel, u suradnji sa slikaricom Tamarom Herceg, na rasporedu je u 18:00 h.
• Glazbeni program, nastup Mirze Selimovića. Svojim izvanrednim glasom i karizmatičnim nastupom, Mirza će osigurati nezaboravnu zabavu i posebnu atmosferu za sve posjetitelje festivala.

*Na Instagram i Facebook profilu Vinske ceste Hercegovine možete pronaći više informacija o programu Festivala, radionicama i načinu kako prisustvovati istim.

IZLAGAČI NA FESTIVALU VINSKE CESTE HERCEGOVINE

Izlagači Vinske ceste Hercegovine jamče vrhunsko enogastronomsko iskustvo, koje će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje. Imat ćete priliku uživati u vinima renomiranih vinarija te u autentičnim hercegovačkim jelima.

Josipa Andrijanić, enolog vinarije Domano, istaknula je sljedeće: „Vinska cesta Hercegovine predstavlja snagu zajedništva za nas vinare i mi kao članovi smo ponosni što kroz događaj poput Festivala Vinske ceste Hercegovine imamo mogućnost svima pokazati mali dio ljepote, unikatnih priča i povijesti iż naše Hercegovačke regije i vinske rute. Nadamo se da će festival postati tradicija i pridobiti ne samo lokalnu, nego i međunarodnu prepoznatljivost i promociju”.

DETALJI ORGANIZACIJE I KORISNE INFORMACIJE

Organizator festivala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH), uz podršku brojnih partnera i sponzora.

Foto:PR / Prvi Festival Vinske Ceste Hercegovine


Ulaz na festival i sudjelovanje u edukativnim sadržajima su besplatni, dok se degustacija vina i hrane plaća po konzumaciji. Za više informacija o festivalu posjetite službenu stranicu: Herzegovina Wine Route | The Hidden Side of the Mediterranean.

Posebna autobusna linija prometovat će na dan festivala od centra Mostara do Ljetnikovca Radobolja, osiguravajući jednostavan i siguran dolazak za sve posjetitelje. Više informacija o rasporedu vožnji pratite na Instagram profile: hwr.ba.

Pozivamo sve ljubitelje vina, gastronomije i kulture da se 4. 7. 2024. pridruže Festivalu Vinske ceste Hercegovine i dožive nezaboravan dan ispunjen vrhunskim vinima, ukusnom hranom i bogatom kulturnom ponudom Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close