Od 8. 7. do 31. 8.

Inspekcija će kontrolirati iznajmljivače apartmana, ali i benzinske u Mostaru

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavještava fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iznajmljivanja smještajnih kapaciteta na području Grada Mostara, da će se kontrola provesti u razdoblju od 8. 7. do 31. 8.
Gospodarstvo / Turizam | 05. 07. 2024. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu zahtjeva Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, za provođenjem pojačanih inspekcijskih nadzora u tijeku trajanja turističke sezone na području HNŽ , Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavještava fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnosti iznajmljivanja smještajnih kapaciteta na području Grada Mostara, da će se u razdoblju od 8. 7.2024. -31. 8.2024.god., provesti inspekcijski nadzori s ograničenim obimom djelovanja u predmetu kontrole odobrenja za obavljanje djelatnosti, naplate boravišne takse, članarina turističkoj zajednici, izdavanje računa kao i drugo što može predstavljati povredu materijalnih propisa iz predmetne oblasti.

Kako je priopćeno iz Grada Mostara, zajednički inspekcijski nadzori od strane turističko-ugostiteljskih inspektora grada Mostara i tržno-turističkih inspektora Inspektorata nadležnog Ministarstva HNŽ, za područje grada Mostara, provesti će se u koordiniranoj akciji u vremenu od 8. 7.2024. do 21.07.2024.

Izvan navedenog razdoblja, inspektori Grada Mostara, raditi će samostalno, ali s istim predmetom nadzora, s obavezom periodičnog izvještavanja nadležnog Ministarstva o izvršenim inspekcijskim nadzorima za referentno razdoblje, odnosno do 31.8.2024.

Također, tržišna inspekcija grada Mostara će u suradnji s tržišnom inspekcijom Inspektorata nadležnog ministarstva, u navedenom terminu, provesti koordinirane nadzore u okviru svojih ovlaštenja i odgovornosti. Predmet nadzora, sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost trgovine u gradu Mostaru, uključujući benzinske postaje.

Pozivaju fizičke i pravne osobe koje će sa aspekta djelatnosti koje obavljaju, biti predmetom predstojećih inspekcijskih nadzora, da svoje poslovanje, ukoliko to dosad nisu uradili, usuglase s važećim Zakonima (Zakon o turističkoj djelatnosti HNŽ i Zakon o unutrašnjoj trgovini FBiH), kako bi se izbjeglo sankcioniranje za zatjecanje u prekršaju.

Kopirati
Drag cursor here to close