Za sve građane

Jeste li čuli za teqball? Mostar će dobiti teqball stol

Teqball je inovativni sport koji kombinira elemente nogometa i stolnog tenisa, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu koji podsjeća na stol za stolni tenis.
Gospodarstvo / Turizam | 23. 09. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Svjetskog dana Turizma, Turistička zajednica Grada Mostara najavila je donaciju teqball stola za građane i turiste grada Mostara.

Dva stola i na Bunici 

Teqball, inovativni sport koji kombinuje elemente nogometa i stolnog tenisa, sve više privlači kako natjecatelje, tako i rekreativce zbog svoje atraktivnosti i dinamične prirode.

Teqball predstavlja sjajan način za promociju sporta, rekreacije i turizma među našim građanima i posjetiteljima.

"Ovim poklonom želimo dodatno obogatiti sportske mogućnosti u gradu i pružiti prostor za druženje i aktivno provedeno vrijeme", priopćili su iz Turističke zajednice Grada Mostara. 

Osim trenutne donacije teqball stola, Turistička zajednica Grada Mostara planira donirati još dva stola jednom kada sportsko-rekreativni centar Bunica bude završen.

Foto: CNN / Svjetsko prvenstvo u teqballu

Ova inicijativa ima za cilj promoviranje zdravog načina života, sportskog duha i jačanje zajednice kroz sportske aktivnosti.

Teqball stol će biti postavljen na terenu iza Gimanzije kako bi bili lako dostupni svim zainteresiranim građanima i turistima.

Inovativni sport

Uz rastuću popularnost ovog sporta, očekuje se da će Mostar postati još privlačnije odredište za sportske entuzijaste iz cijelog svijeta.

"Ovom prilikom pozivamo Vas da sa nama proslavite Svjetski dan turizma 27. rujna 2024 u 11:00 sati na terenu iza gimnazije prezentacijom teqball igre", priopćeno je iz Turističke zajednice Grada Mostara.

Teqball je inovativni sport koji kombinira elemente nogometa i stolnog tenisa, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu koji podsjeća na stol za stolni tenis.

Stol je sličan stolu za stolni tenis, ali je duži i zakrivljen, što omogućava lopti da se odbija s površine i vraća natrag prema igračima

Igra se slično tenisu, s dva ili više igrača koji se natječu jedan protiv drugog. Glavni cilj je odbiti loptu preko stola koristeći različite dijelove tijela, osim ruku i ruku te je vratiti natrag prema protivniku.

Lopta se mora dotaknuti površine stola prije nego što se vrati prema suparniku. Igrači mogu koristiti različite tehnike udaraca, uključujući glavu, prsa, bedra, i noge.

Kopirati
Drag cursor here to close