Gdje je BiH na listi?

Ovo su najprijateljskiji gradovi Europe

Toskanski dragulj sjajna je destinacija, živahne atmosfere i prekrasnih gotičkih građevina. Postoji obilje kafića, obiteljskih restorana, a grad je poznat po godišnjem Paliu, utrci konja bez sedla koja se održava svakog ljeta na Piazza del Campo.
Gospodarstvo / Turizam | 24. 10. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povijest, atrakcije, hrana i noćni život vjerojatno su neki od faktora koje uzimate u obzir kada birate grad koji ćete posjetiti. Ali ljubaznost lokalnog stanovništva je također prilično važna stvar. Možete biti na prekrasnoj destinaciji a da vam netko neljubazan pokvari dan, ili biti na manje lijepoj destinaciji, gdje će vam nečija lijepa riječ dan – popraviti.

Dakle, gdje se nalaze najprijateljskiji europski gradovi? Čitatelji časopisa o putovanjima CN Traveler na prvo su mjesto ove godine stavili jedan talijanski grad – Sienu, jedan od bisera Toskane.

Toskanski dragulj

Toskanski dragulj sjajna je destinacija, živahne atmosfere i prekrasnih gotičkih građevina. Postoji obilje kafića, obiteljskih restorana, a grad je poznat po godišnjem Paliu, utrci konja bez sedla koja se održava svakog ljeta na Piazza del Campo. Povijesno središte grada UNESCO smatra mjestom "izvanredne univerzalne vrijednosti", a mještani su, naravno, poznati po svojoj toploj dobrodošlici.

Na drugom mjestu našao se irski grad Cork, šarmantno središte u srcu čudesnog krajolika okruga Cork, koji vrijedi posjetiti ako volite hranu i zadivljujuće umjetničke galerije. Zapravo, Irci su poznati po svojoj ljubaznosti u cijelom svijetu, stoga ne čudi da je Dublin rangiran kao treći najprijateljskiji grad u Europi.

Od izvrsnih pubova koji vrve atmosferom do sviranja gusla na ulicama, jasno je da je Dublin jedno mjesto gdje stvarno možete upoznati lokalno stanovništvo. Osim toga, jedna je atrakcija u gradu upravo proglašena najboljom u Europi od strane World Travel Awards.

Top 10 gradova

Španjolska također ima dobre rezultate, budući da su Malaga i San Sebastian također na popisu najprijateljskijih gradova u Europi. Dakle, ni tamo vam ne gine lijepa riječ i ljubaznost. Nijedan BiH grad nije na popisu.

Ovo je popis 10 najprijateljskih gradova prema izboru CN Traveller's Readers Choice Awards:

  1. Siena, Italy (98.33)
  2. Cork, Ireland (97.00)
  3. Dublin, Ireland (95.37)
  4. Helsinki, Finland (95.00)
  5. Belgrade, Serbia (94.55)
  6. Malaga, Spain (94.19)
  7. San Sebastián, Spain (92.67)
  8. Dubrovnik, Croatia (92.61)
  9. Bucharest, Romania (92.5)
  10. Ljubljana, Slovenia (92.31)
Kopirati
Drag cursor here to close