Zadovoljan

Plenković se pohvalio: Prihodi od turizma bit će veći nego prošle godine

''Predsezona je bila rekordna, očekuje se i odlična posezona, pa vjerujemo da će i prihodi od turizma biti veći nego prošle godine'', kazao je premijer Hrvatske.
Gospodarstvo / Turizam | 22. 08. 2024. u 13:20 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao je u četvrtak na sjednici Vlade da se turistička sezona odvija u skladu s očekivanjima, da su od početka godine porasli dolasci turista i noćenja i da će, zahvaljujući tome, prihodi od turizma biti veći nego lani te najavio smanjenje mjera za borbu protiv krize, javlja agencija Hina.

U uvodu u prvu sjednicu Vlade nakon godišnjih odmora premijer je, među ostalim, naveo da je od početka godine zabilježeno 15,3 milijuna dolazaka turista i 79,3 milijuna noćenja, što je 3 posto više dolazaka i 1 posto više noćenja u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

''Predsezona je bila rekordna, očekuje se i odlična posezona, pa vjerujemo da će i prihodi od turizma biti veći nego prošle godine'', kazao je premijer.

Najavio je rebalans proračuna i nastavak odgovornog upravljanja javnim financijama. To je, kazao je, dosad Hrvatskoj dalo izuzetno visok međunarodni kredibilitet i utjecalo na kreditni rejting, koji je najviši po sve tri svjetske rejting agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close