Raznovrsna ponuda

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Rijeke, Hutovo blato, povijesne lokacije i rastuća ugostiteljska ponuda čine ovaj grad savršenim mjestom za sve one koji traže osvježenje, avanturu i opuštanje.
Gospodarstvo / Turizam | 13. 07. 2024. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno ljubitelje prirode, kampiranja i kulturnih znamenitosti.

Ljetni mjeseci donose pravi procvat turizma u ovom malom hercegovačkom biseru, gdje su prioritetna odredišta kupališta na rijekama, koja pružaju osvježenje i rekreaciju.

Rijeke kao oaza za turiste i kampere

Rijeke Trebižat i Neretva, sa svojim čistim vodama i prekrasnim pejzažima, glavni su magnet za turiste. Kupališta poput onih u Strugama, Trebižatu i Karaotoku nude savršeno mjesto za bijeg od ljetne vrućine.

Ovdje turisti mogu uživati u plivanju, sunčanju, ribolovu ili jednostavno opuštanju uz obalu rijeke.

PR  / Club Divine na rijeci Trebižat

Kampiranje uz rijeku postaje sve popularnija aktivnost, omogućujući posjetiteljima da se povežu s prirodom i uživaju u jednostavnom, ali bogatom odmoru.

''Rado kampiramo ovdje. U jednom objektu uz Trebižat imamo bazu, gdje se spajamo na struju i gdje imamo vodu, što je za nas idealno. Kampiramo ovdje treći put u posljednjih 8 godina'', kaže za Bljesak.info Robert iz Belgije.

Hutovo blato: Raj za promatranje ptica i foto safari

Park prirode Hutovo blato dodatno obogaćuje turističku ponudu Čapljine. Ovo močvarno područje poznato je po svojoj bogatoj biološkoj raznolikosti, posebno po pticama selicama.

Ljubitelji ornitologije dolaze ovdje promatrati preko 240 vrsta ptica koje obitavaju u ovom području. Posebno su česti posjeti Talijana, poznatih po svojoj strasti za promatranje ptica.

Foto: PR / Hutovo blato - idealno mjesto za izlet

Foto safari je također popularna aktivnost, gdje posjetitelji mogu uhvatiti spektakularne prizore prirode kroz objektiv svojih kamera.

Alessandro iz Italije došao je zbog promatranja ptica.

''Smješteni smo u Čapljini i svakog dana dolazimo promatrati ptice. To je jednostavno ljubav. Mogu vam reći da su ljudi ovdje divni i srdačni. Osim promatranja ptica u Hutovu blatu, planiram posjetiti još i Mostar te uživati u Čapljini'', kaže ovaj Talijanski turist za Bljesak.info.

Kulturne i povijesne znamenitosti

Čapljina nije samo prirodni raj, već i bogata kulturna destinacija. Posjetitelji rado istražuju Počitelj, čiji srednjovjekovni zidovi i kule pričaju priče iz prošlosti.

Foto: Privatna arhiva / Počitelj...

Stari grad Gabela, sa svojim arheološkim nalazištima, i rimska vila Mogorjelo također su nezaobilazne stanice za turiste željne povijesnih avantura. Ove znamenitosti nude uvid u bogatu povijest i kulturnu baštinu regije.

Čapljina kao baza za istraživanje

Mnogi turisti odabiru Čapljinu kao svoju bazu za istraživanje šireg područja. Uz hotel ''President'', dosta je privatnih apartmana, koji zadovoljavaju različite potrebe posjetitelja.

Iz Čapljine je lako dostupan cijeli niz atrakcija, ne samo unutar samog grada, već i u susjednim mjestima poput Mostara, Međugorja i Jadranske obale.

Foto: Capljina.ba / Čapljina noću

Ovaj centralni položaj čini Čapljinu idealnim polazištem za sve vrste izleta.

Rastući ugostiteljski sektor

Povećani priljev turista pozitivno utječe i na lokalnu ekonomiju. Restorani i kafići u Čapljini bilježe bolji promet tijekom ljetnih mjeseci, nudeći gostima autentične hercegovačke specijalitete i osvježavajuće napitke.

Ugostitelji se trude pružiti vrhunsku uslugu, doprinoseći tako ukupnom pozitivnom iskustvu turista.

Čapljina tako, sa svojom kombinacijom prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti i ugodnih smještajnih kapaciteta, sve više postaje atraktivna destinacija za ljetne odmore.

Rijeke, Hutovo blato, povijesne lokacije i rastuća ugostiteljska ponuda čine ovaj grad savršenim mjestom za sve one koji traže osvježenje, avanturu i opuštanje.

Kopirati
Drag cursor here to close