Turisti

Trebinje 'zakucano'

Najveći broj turista u Trebinje je došao iz regije, odnosno Srbije, Crne Gore, Hrvatske, ali i stranih turista kao što su turisti iz Kine.
Gospodarstvo / Turizam | 30. 04. 2024. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za prvomajske i vaskršnje praznike u Trebinju je popunjenost smještajnih kapaciteta na rekordnoj razini, rekao je Srni glasnogovornik Turističke organizacije Trebinje, Nikola Kokić.

"Na ruku nam idu i vremenske prilike koje su poslužile, kao i to što su spojeni ove godine vjerski i prvomajski praznici", rekao je.

Prema njegovim riječima, najveći broj turista u Trebinje je došao iz regije, odnosno Srbije, Crne Gore, Hrvatske, ali i stranih turista kao što su turisti iz Kine.

"To je sve pokazatelj da se Trebinje pozicioniralo na turističkoj mapi svijeta i da je atraktivno ljudima iz regije ali i drugih meridijana", rekao je Kokić.

Ocijenio je kako su prvomajski praznici postali svojevrstan brand svih koji otkriju Trebinje kao destinaciju, te istaknuo da je mnogo razloga za posjetu ovom gradu.

"Neke od atraktivnih lokacija su ljetna bašta Platani, `Hercegovačka kuća`, zelena pijaca, spomeničko nasljeđe, gradski park, staro gradsko jezgro, manastir Hercegovačka Gračanica i slično", rekao je Kokić.

Rekao je kako su izletišta u okolini grada atraktivna za posjetu, te očekuje da će za 1. svibnja, biti puno izletište Studenac, kao i Ubla.

"Svi koji dođu u Trebinje imat će mnogo sadržaja da obiđu, nadamo se da će kvalitetno da provedu vrijeme i da će nam se vratiti", rekao je Kokić.

Kopirati
Drag cursor here to close