4.000 KM

Bingo i Chicovnik za SOS dječija sela BiH

Već petu godinu CHICovnik i Bingo, udruženi pružaju podršku radu SOS Dječjih sela BiH i tim povodom je danas upriličeno uručenje donatorskog čeka u vrijednosti 4.000 KM.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 09. 2021. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već petu godinu CHICovnik i Bingo, udruženi pružaju podršku radu SOS Dječjih sela BiH i tim povodom je danas upriličeno uručenje donatorskog čeka u vrijednosti 4.000 KM.

Ana Ćavar u ime CHICovnik tima, prvog bh. planera za žene i Tatjana Paunoski, rukovoditelj službe marketinga Bingo su uručile donatorski ček nacionalnoj direktorici SOS Dječjih sela BiH Mireli Gruenther-Đečević.

Zahvaljujući kupcima koji su ove godine odabrali CHICovnik, djeca iz SOS porodica su uživala u nezaboravnom ljetovanju na Boračkom jezeru.

''Vjerujem da smo prethodne godine svi osjetili koliko nam je priroda važna, koliko nam je potrebno da iz stana u kojem posljednje vrijeme i radimo i živimo, izađemo u prirodu i uživamo u njenoj ljepoti. Činjenica da smo omogućili djeci iz SOS Dječjih sela BiH nekoliko nezaboravnih dana na Boračkom jezeru je nešto na što svaka osoba koja je kupila svoj CHICovnik u Bingu može biti ponosna jer teško da ima ljepše stvari nego stvarati dječje uspomene u njihovom djetinjstvu. Sretni, ponosni i privilegirani smo što smo za djecu upravo sa CHICovnikom uspjeli kreirati jednu ovakvu divnu uspomenu i iskustvo'', o suradnji je rekla Ana Ćavar ispred CHICovnik tima.

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketinga kompanije Bingo: ''Višegodišnja suradnja sa CHICovnik timom donijela je niz sjajnih aktivnosti djeci iz SOS Dječjih sela BiH: od edukacija, radionica za pomoć pri zaposlenju mladih, pa do opuštanja u prirodi. Odmor na Boračkom jezeru koji smo sa kupcima CHICovnika pružili djeci je nezaboravno iskustvo za njih, a nama motiv da nastavimo u tom pravcu.“

''Vidjeti osmijehe i sreću na licima djece je ultimativni cilj kojem kao organizacija težimo. Sve aktivnosti koje poduzimamo u našem svakodnevnom radu za rezultat trebaju imati sigurno, sretno i bezbrižno djetinjstvo i odrastanje za djecu bez roditeljskog staranja i djecu iz obitelji koje su u riziku odvajanja.

U periodu globalnih izazova i sveopće neizvjesnosti, djeci koja su iskusila različita traumatska iskustva je potrebno pružiti osjećaj normalnosti, onog poznatog i sigurnog. Nakon produženog zatvaranja, online nastave, manjka socijalnih kontakata s vršnjacima, ljetovanje na Boračkom jezeru je za djecu iz SOS porodica imalo, prije svega, terapijski učinak.

Sretni smo što su godine prijateljstva sa CHICovnikom i Bingom, donijele suštinsko razumijevanje potreba djece i mladih, našeg rada, aktivnosti i intervencija. Istinski smo zahvalni i svim kupcima CHICovnika koji su dali podršku odlasku na ljetovanje. Želimo da znate kako je Boračko odzvanjalo od dječje graje i smijeha'', naglasila je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječjih sela BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close