Nezabilježeno u 30 godina

Crnogorci: Ljudski čimbenik nije uzrok poremećaja u opskrbi električnom energijom

"Nemamo informaciju što se točno dogodilo i što je dovelo do ovoga, a to će utvrditi Europsko udruženje operatora prijenosnog sistema koje je u okviru EK.Oni će imati detaljne i precizne informacije nakon sprovedene istrage", kazao je Redžić
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 06. 2024. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su napajanje električnom energijom, tako da su svi potrošači opskrbljeni, prenosi Vijesti.me.

To je i službeno na konferenciji za tisak Crnogorskog elektroprijenosnog sistema (CGES) priopćio direktor Nacionalnog dispečerskog centra Ranko Redžić.

On je rekao kako se u 12.25 sati dogodio poremećaj regionalnih razmjera koji je zahvatio veći dio Crne Gore, osim sjevernih općina, kao i veći dio susjednih Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Crna Gora kriva?

"Nemamo informaciju što se točno dogodilo i što je dovelo do ovoga, a to će utvrditi Europsko udruženje operatora prijenosnog sistema koje je u okviru Europske komisije (EK).Oni će imati detaljne i precizne informacije nakon sprovedene istrage", kazao je Redžić.

Nije mogao komentirati navode regionalnih medija kako je za ovaj događaj kriva Crna Gora.

Pojasnio je kako je riječ o regionalnom kvaru te kako će istraga službenog tijela EK pokazati što se dogodilo.

Zelena tranzicija...

On je kazao kako nema informaciju zašto u Podgorici u pojedinim dijelovima nema vode, te kako je CGES na vrijeme isporučio napajanje električnom energijom vodovodnih crpki.

Poručio je i kako ljudski čimbenik nije uzrok ovog događaja i kako se o tome ne treba ni razmišljati, te kako se ovakav poremećaj nije dogodio u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina.

Pojasnio je i kako uzrok može biti i zelena tranzicija jer je to tržište veoma aktivno.

Na pitanje je li se uzrok regionalnog kvara dogodio na granici između Grčke i Albanije, kako su prenijeli pojedini regionalni mediji, on je odgovorio kako treba pogledati sve zapise i da je moguće da se i to desilo.

Kopirati
Drag cursor here to close