Dogs Trust

Dogs Trust i Grad Trebinje upriličili događaj za promociju humanog Sistema za upravljanje populacijom pasa

Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 05. 2024. u 11:44 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru sveobuhvatne podrške lokalnoj zajednici u Trebinju, Dogs Trust je u suradnji s Gradskom upravom Trebinje u subotu 25. 5. 2024. godine upriličio događaj za javnost – vlasnike i ljubitelje pasa, ali i djecu, roditelje, i sve građane koji podržavaju humano, zakonsko i trajno rješavanje problema napuštenih pasa.

Događaj je kulminacija peto-nedjeljnog gostovanja Dogs Trust Škole za pse u Trebinju i zajedničke medijske kampanje za promociju odgovornog vlasništva pasa kao ključne mjere za održivi sistem za upravljanje populacijom pasa, te sigurne i sretne zajednice sa sretnim psima u njoj.

Ovom prilikom Fondacija Dogs Trust koja inače financira masovnu sterilizaciju napuštenih pasa uz dodatnu veterinarsku obradu (vakcina protiv bjesnila, tretman protiv crijevnih parazita, mikročip i markicu), te sterilizaciju vlasničkih pasa, donirao je Gradu 4 čitača za mikročipove, kao i 4 transportna boksa za pse, u cilju podrške boljeg nadzora nad vlasničkim psima, te humanog transporta pasa u okviru zakonskog i humanog Sistema.

Dogs Trust je najavio i otvaranje svog Programa edukacije školske djece o sigurnosti sa psima od septembra 2024. godine, dok je Grad u okviru zajedničke kampanje pozvao vlasnike pasa koji to još nisu uradili, da ispune svoju zakonsku obavezu i čipiraju svoje ljubimce, a 50% troška za prvih 100 vlasnika koji se jave u ambulantu Anima Vet financira Grad.

Potpisan je i Memorandum o suradnji kojim je potvrđeno opredjeljenje Grada Trebinje da nastavi dosljedno raditi na održivom i humanom rješavanju problema napuštenih pasa, i Fondacije Dogs Trust da u okviru svojih dostupnih resursa i kapaciteta u tome pomogne.

Grad Trebinje sudjeluje u financiranju i surađuje s humanim, tranzitivnim skloništem “Danica” kao važnim dijelom Sistema, i koji udomljava pametne i socijalizirane pse, a čiji su se članovi također družili s nama.

Događaju su prisustvovali brojni posjetioci koji su sudjelovali i u interaktivnoj prezentaciji o govoru tijela pasa, te pogledali demonstraciju Dogs Trust trenera i njegovog psa, a najmlađi posjetioci su uživali u Dogs Trust edukativno-zabavnoj radionici i učili o tome kako da budu što sigurniji u blizini pasa i u kontaktu s njima.

Upriličeno je i nagradno izvlačenje, pa su najsretniji sa sobom ponijeli Dogs Trust krevete za pse i podloge za auto, a svi koji su došli na druženje su također otišli s lijepom uspomenom i korisnim poklonom.

Kopirati
Drag cursor here to close