Udruga gospodarstvenika

Gospodarstvenici Posušja izabrali novo rukovodstvo: Damir Vican predsjednik

Za novog predsjednika Udruge, na mandat od dvije godine, izabran je Damir Vican (Miviko), a za dopredsjednika Oliver Begić (Oli). Predsjednik skupštine je Pero Lončar (Lončarplast).
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 06. 2020. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UGP / Radno predsjedništvo izvješatjno-izborne skupštine Udruge gospodarstvenika Posušje

Udruga gospodarstvenika Posušje održala je prošloga tjedna 15. Skupštinu na kojoj je izabrano i novo rukovodstvo UGP-a.

Kako je objavljeno u lokalnim medijima, usvojen je i novi Statut Udruge, a Upravni odbor sada ima 7 članova umjesto 9, koliko je imao do sada.

Za novog predsjednika Udruge, na mandat od dvije godine, izabran je Damir Vican (Miviko), a za dopredsjednika Oliver Begić (Oli). Predsjednik skupštine je Pero Lončar (Lončarplast).

U Upravni odbor izabrani su: Stipan Mrvelj (Mrvelji), Zoran Čutura (Čutura prijevoz), Zoran Lončar (ZOLO), Željko Kovač (Tehnostar) i Marinko Bešlić (Euromaterijali).

Predsjednik Nadzornog odbora je Ivan Pavković (Mesna industrija Rakitno), a članovi su Tomislav Marić (KTM Brina) i Želimir Čamber (Binvest). 

Foto: UGP / Udruga gospodarstvenika Posušje održala je prošloga tjedna 15. Skupštinu

Dosadašnji predsjednik Udruge gospodarstvenika Ivan Pavković u izvještaju o radu u proteklom izvještajnom razdoblju apostrofirao je dva važna događaja - smrt prvog predsjednika Udruge, Veljka Lončara, i goleme negativne posljedice pandemije koronavirusa.

"Umro je naš prvi predsjednik, naš kolega i prijatelj Veljko Lončar. Veljka ćemo zauvijek pamtiti i sjećati ga se s velikim poštovanjem i zahvalom za sve što je učinio za našu Udrugu. Veljko je ostavio neizbrisiv trag u našim sjećanjima i nikada ga nećemo zaboraviti", kazao je Pavković.

"U uvjetima ograničenog kretanja i protoka roba i ljudi, zabrana rada određenih djelatnosti, blokiranog društvenog života i smanjene potražnje moralo je doći i do smanjenja poslovnih aktivnosti. Pad prometa roba i manji prihodi za više od 20 posto, u ovom periodu, u odnosu na isti period prošle godine, su vidljivi kod velike većine poslovnih subjekata u BiH pa tako i kod članova UGP-a. Nažalost, taj pad je kod mnogih veći i od 50 posto", istaknuo je. 

Foto: UGP / Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje

Pavković je podsjetio na iznimno nepovoljno poslovno okruženje u BiH, najlošije u Europi, s visokim doprinosima na plaću i stotinama parafiskalnih nameta koji opterećuju poslovanje.

"Međutim, mi smo i u takvim lošim uvjetima 2019. godine ostvarili odlične poslovne rezultate. Ukupni prihod članova UGP-a bio je 958 milijuna maraka i veći je nego u 2018. za 165 milijuna ili čak 21 posto. Prihodi od izvoza su 210 milijuna i oni čine 22 posto ukupnog prihoda. Prosječan broj zaposlenih bio je 2.280 što je više za 132 zaposlenika ili 6 posto nego u 2018. Prosječan broj zaposlenih u 2019., u odnosu na 2015., veći je za 30 posto, što je čak 530 zaposlenika više nego u 2015. godini", rekao je u svom izvješću Ivan Pavković.

Kopirati
Drag cursor here to close