Elektroprivreda BiH

Mostar: Korisnici se žale na manje račune za struju - Dobili smo pojašnjenje o čemu se radi

''Npr. imate 20 dana obračuna u srpnju, a 10 u kolovozu. Njihova mjesečna potrošnja će biti očitana i podijeljena s brojem dana. 20 dana će im biti obračunato po cijeni iz srpnja, a 10 po cijeni iz kolovoza'', pojašnjeno je za Bljesak.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 07. 2024. u 11:29 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radnici u bili na terenu i urađena je procjena na osnovu potrošnje električne energije u 6. mjesecu. Svi kupci ako imaju neku zamjerku mogu da nazovu na besplatni telefon (080 020 136) i daju stanje, nakon čega će im se napraviti ispravka po stanju koje su dali'', rekli su za Bljesak.info iz Elektroprivrede BiH s lokacijom u Mostaru na naš upit o ''manjim računima za struju'' na koje su nam se žalili građani. Oni se pitaju ''hoće li im sve to kasnije doći na naplatu''.

Naime, jedna od naših čitateljica nam je napisala, kako se brojni građani žale da im posljednja dva mjeseca dolaze ''skroz mali računi'', te da se boje da će im kasnije te periode potrošnje naplatiti po skupljoj struji.

''Moja mjesečna potrošnja je otprilike 120 KM, sada mi je došao račun od 40 KM. Pri tome želim naglasiti da klima radi doslovno 24 sata'', kazala nam je jedna od građanki Mostara koja je pitala da li će sve preko 40 KM što je potrošila ranije, biti obračunato po višoj cijeni.

Podsjećamo, poskupljenje je najavljeno od 1. kolovoza za korisnike Elektroprivrede BiH.

''Nove cijene električne energije kreću od 1.8. Želim pojasniti da je obračunski period 30 dana. Npr. imate 20 dana obračuna u srpnju, a 10 u kolovozu. Njihova mjesečna potrošnja će biti očitana i podijeljena s brojem dana. 20 dana će im biti obračunato po cijeni iz srpnja, a 10 po cijeni iz kolovoza'', pojasnili su iz Elektroprivrede BiH.

Dodaju i da su čitači bili na godišnjem odmoru, te je procjena vršena na osnovu 6. mjeseca.

''Oni mogu nazvati na besplatni broj telefona i dati stanje svog brojila i obračun će se napraviti prema njihovom stanju koji dostave'', poručili su iz Elektroprivrede BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close