Intera Tehnološki Park

Počela II. konferencija o umjetnoj inteligenciji u Bosni i Hercegovini

Danas je u Mostaru započela II. znanstveno-stručna konferencija pod nazivom “Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini – istraživanje, primjena i perspektive razvoja”.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 05. 2024. u 11:07 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj važan događaj organiziralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti u suradnji s INTERA Tehnološkim Parkom s ciljem promicanja razumijevanja i razvoja umjetne inteligencije (AI) u Bosni i Hercegovini.

Konferencija je okupila brojne stručnjake i entuzijaste iz područja umjetne inteligencije, a započela je svečanim otvaranjem Federalne ministrice obrazovanja i nauke prof. dr. Jasne Duraković. U uvodnom dijelu konferencije u ime Ekonomskog odjela Veleposlanstva/Ambasade SAD-a obratio se gospodin Mark Handloff, ekonomski savjetnik.

  / Foto:PR/  Konferencija o umjetnoj inteligenciji u Bosni i Hercegovini

U nastavku programa sudionici će imati priliku čuti i prezentacije o primjeni umjetne inteligenciju u tehnici, obrazovanju, medicini i tehnološkom razvoju s naglaskom na praktične primjere korištenja umjetne inteligencije. Sveukupno će biti predstavljena 34 rada koja objašnjavaju prednosti i/ili nedostatke umjetne inteligencije. Sudionici će imati priliku sudjelovati u predavanjima i panel-diskusijama koje pokrivaju različite aspekte AI tehnologije i njezine primjene.

Ova konferencija simbolizira korak naprijed prema integraciji naprednih tehnologija u Bosni i Hercegovini, omogućujući razmjenu znanja i iskustava koja će oblikovati budućnost umjetne inteligencije u regiji. Sudjelovanje na ovoj konferenciji je stoga prilika koju ne treba propustiti.

Kopirati
Drag cursor here to close