Snaga istoka

Posušje: Lager kupio najveći projekt vjetroelektrane u regiji

Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 06. 2024. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najuspješnijih bh. kompanija nastavlja s ulaganjima u projekte obnovljivih izvora energije u regiji.

Tako je pored izgrađenog najvećeg vjetroparka u Hrvatskoj instalirane snage preko 180 MW, sada postala većinski vlasnik i preuzela projekt vjetroparka SNAGA ISTOKA u Srbiji ukupne snage 300 MW, procijenjene investicijske vrijednosti preko 360 milijuna eura.

To je trenutno najveći projekt vjetroelektrana u regiji koji je dobio uvjete priključenja te se po dinamičkom planu razvoja gradnja očekuje već krajem iduće godine.

Podsjećamo, Lager je u prošloj godini kupio već dvije kompanije koje imaju projekte solara u Bosanskom Petrovcu u BiH ukupne snage 150 MW, i to od njemačke kompanije Promondis vlasnika Bertholda Brentrupa i AT Solar od Aleksandra Aćimovca.

Kako kažu iz kompanije Lager, ovo je nastavak puta kompanije Lager u kojem žele postati jedan od lidera u regiji u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora energije.

"Ovo pokazuje našu posvećenost zelenoj tranziciji, održivom razvoju kao i razvoju privrede u skladu za zaštitom životne sredine. Naša ulaganja neće stati na ovim projektima jer smo još uvijek u pregovorima oko ulaganja i preuzimanja nekih projekata u regiji, nadamo se da ćemo uspjeti nešto napraviti i u našoj Hercegovini jer smo prije nekoliko godina započeli projekte za razvoj i izgradnju postrojenja na obnovljive izvore energije, ali nažalost zbog administrativnih prepreka još nismo uspjeli dovesti te projekte do kraja", kažu za Raport iz kompanije Lager.

Kopirati
Drag cursor here to close