Podcast "Imam ideju" #72

VIDEO I Željko Kiauta: Sportski menadžer koji je prošao nogometnu školu Veleža i Lyona

U podcastu "Imam ideju" ugostili smo gospodina Željka Kiautu, sportskog menadžera i poduzetnika iz Francuske, inače rođenog u Mostaru. Bavio se nizom sportova, a nogometnu školu prošao je u Veležu i Lyonu. Pokretač je platforme Sportiw.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 06. 2024. u 19:05 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Sportiw - Globalno povezivanje sportaša i trenera - (Bljesak - Imam Ideju)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodin Željko Kiauta otišao je vihoru rata kao 17-godišnjak iz Mostara u Francusku. S obzirom da je prošao Veležovu nogometnu školu, primili su ga u mlađe uzraste slavnog francuskog Lyona, ali je nešto kasnije dobio priliku pohađati poslovnu školu uz sport, što je objeručke prihvatio.

"U Mostaru sam se pokazao na Turniru mahala. Kasnije sam kao kadet bio najbolji strijelac Republičke lige i prešao sam na polusezoni u Velež. Vidim tamo sve ta imena, od Salihamidžića, preko Marija Ivankovića, jedna generacija koja je iznjedrila desetak profesionalnih igrača", sjeća se naš gost svojih početaka, a to iskustvo pomoglo mu je kasnije da upadne i u Lyon.

"Htio sam uvijek najbolji klub, a Lyon mi je geografski bio najbliži, te nakon probe potpišem stipendijski ugovor. Međutim, tu sam također došao u jednu vrhunsku generaciju pa sam odlučio prihvatiti se knjige i škole. Jedan amaterski klub iz regije ponudio mi je stipendiju za školovanje u poslovnoj školi što sam objeručke prihvatio".

Nakon tri godine poslovne škole u Francuskoj, dobio je priliku za master studij u Glasgowu, ali se nakon završetka školovanja vraća u Francusku i postaje sportski menadžer.

Već je 20 godina u sportskom menadžmentu, a jedna od najvažnijih poveznica u poslu su mu kontakti s talentiranim igračima s područja bivše Jugoslavije, ponajviše s rukometašima i košarkašima.

Sljedeći iskorak bio je pokretanje Sportiwa, globalne platforme za povezivanje igrača, generalnih menadžera, sportskih direktora, trenera i agenata. Više detalja o tome, naravno, čut ćete u razgovoru.

Gospodin Kiauta naglašava da njihova platforma potencijalno ima oko tri milijarde korisnika, što joj daje široki zamah za razvoj, investiranje, umrežavanje i u konačnici prerastanje u vrhunsku poslovnu priču.

Proteklih nada boravio je u Mostaru i Zadru, kako bi predstavio Sportiw potencijalnim korisnicima, ali i ulagačima.

Spomenimo da na "Sunset Sport Media Festivalu" u Zadru gostuju Bill Belichick, Alessandro Del Piero, Ivica Kostelić, Boštajn Nachbar i drugi.

Naravno, u razgovoru s gospodinom Kiautom, nezaobilazna tema su i sjećanja na rodni grad Mostar, ali i planovi u budućnosti koji su povezani s gradom na Neretvi.

Bez obzira jeste li ili niste sportaš s ambicijama za dobru karijeru, ovaj razgovor može vam biti od koristi u traženju odgovora na neka važna pitanja iz oblasti modernog biznisa, suvremenog profesionalnog sporta, ali i svakodnevnog života.

Uživajte u razgovoru!

Kopirati
Drag cursor here to close