Dug za struju

Vodovodu ''iznenada'' dodatni milijun

Kad je u pitanju Dug prema Elektroprivredi BiH, Vidačak je rekao kako postoji zaključen sporazum o obročnom plaćanju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 07. 2024. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Vodovod Mostar, koje duguje dvjema elektroprivredama novac za električnu energiju, umjesto predviđenih milijun KM dobilo je dva zbog ''trgovine'' u Gradskom vijeću.

Naime, predviđeno je da se dug Elektroprivredi HZ HB, koje je po pravomoćnim sudskim presudama dobila sporove protiv Vodovoda za naplatu dugovanja poduzeću odobri milijun.

No, kako je sam gradonačelnik Mario Kordić rekao, uvjet za izglasavanje rebalansa bio je dodatni milijun KM za isplatu dugovanja Elektroprivredi BiH.

S tom Elektroprivredom, kako nam je potvrdio direktor mostarskog Vodovoda, Antonio Vidačak, postoji dogovor o obročnom plaćanju.

''Javno poduzeće Vodovod Mostar ima dug prema elektroprivredama iz prethodnog perioda. Dug prema Elektroprivredi HZ HB ima određenih pravomoćno presuđenih tužbi koje su došle na naplatu iz tog razloga pravljen je dogovor da se izmire ta dugovanja. U trenutku dok je planiran rebalans Gradsko vijeće je zaključilo da se prema JP Vodovod uplati milijun KM za izmirenje obveza prema HZ HB'', rekao je Vidača.

Kad je u pitanju Dug prema Elektroprivredi BiH, Vidačak je rekao kako postoji zaključen sporazum o obročnom plaćanju.

''Onda su vijećnici, prema mojim saznanjima, tražili da se poveća i iznos za Elektroprivredu BiH. U tom dijelu meni je drago da se to dogodilo jer je potrebno da se rasteretimo po tom pitanju'', rekao je Vidačak.

Podsjetimo, priču oko rebalansa proračuna pratio je nesklad u Klubu vijećnika Koalicije za Mostar iz kojeg je poručeno da se neće podržati rebalans i to prije same sjednice Kluba.

Kasnije je, što je potvrdio Kordić, uvjet da se rebalans podrži, bio dodatni milijun KM unatoč dogovoru o obročnom plaćanju.

Kopirati
Drag cursor here to close