Autoindustrija

Tesla dolazi u BiH?

Tvornica Pass radi sva crijeva za protok za velike europske brendove u autoindustriji, imaju 600 vrsta proizvoda
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 01. 2023. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor tvornice Pass u Bijeljini Rado Maletić najavio je mogućnost da američka firma Tesla dođe u Bijeljinu.

On je to rekao novinarima prilikom posjete ministra privrede i poduzetništva Vojina Mitrovića ovoj kompaniji s većinskim njemačkim kapitalom.

Kazao je da Pass imaju pogone na 23.000 metara kvadratnih, a sva je proizvodnja unaprijed prodata i namijenjena za izvoz u zemlje EU i dijelom u Srbiju. Kompanija ima više od hiljadu zaposlenih.

"Uvijek smo imali veliku podršku Vlade Republike Srpske, a sada očekujemo pomoć i oko putne infrastrukture gdje treba da se uključe i republička i gradska vlast, naveo je Maletić.

Dodao je da postoji mogućnost i da američka firma Tesla dođe u Bijeljinu, ali nije priopćio više detalja.

"Naglasak treba staviti na izvoz. Resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske oprijedeljeni su da pruže maksimalnu podršku, u pogledu subvencija za plaće i kapitalna ulaganja, što dosta znači gospodarskim subjektima. Da je tako govori i podatak da je od kako se primjenjuje Zakon o poticajima povećan broj zaposlenih ali i bruto društveni proizvod", naveo je Mitrović, prenio je RTRS.

Tvornica Pass radi sva crijeva za protok za velike europske brendove u autoindustriji, imaju 600 vrsta proizvoda, otvorili su proizvodnu halu i u Zvorniku, a proizvodnju šire dalje i zapošljavaju nove radnike, prenosi Indikator.

Kopirati
Drag cursor here to close