Za ljepši Mostar

FOTO | Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju

Šetnica, koja je godinama bila zapuštena i na nekim mjestima neprohodna, bit će obnovljena u fazama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 06. 2024. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na sanaciji i uređenju šetnice uz rijeku Radobolju na dionici između mosta u ulici Kraljice Katarine do pješačkog mosta preko rijeke Radobolje kod zgrade Caritasa ulici Fra Franje Miličevića u mostarskom naselju Dum, ukupne duljine oko 350 metara, započeli su ovaj tjedan.

Foto: Bljesak.info / Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju

Zanemarena godinama, šetnica uz Radobolju na nekim je dijelovima bila toliko oštećena da su ploče za šetnju bile u različitim razinama, što je otežavalo kretanje i ugrožavalo sigurnost prolaznika. Uređenje bi trebalo otkloniti ove probleme.

Foto: Bljesak.info / Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju

Radovi uključuju sveobuhvatnu sanaciju ceste i uređenje obale rijeke Radobolje kroz naselje DUM. Projekt obuhvaća sanaciju dijela prometnice, čišćenje korita rijeke, zaštitu i uređenje obale te izgradnju nove šetnice sa zaštitnom ogradom i pristupnim stazama do rijeke.

Radovi uključuju sveobuhvatnu sanaciju ceste i uređenje obale rijeke Radobolje kroz spomenuto naselje. Projekt obuhvaća sanaciju dijela prometnice, čišćenje korita rijeke, zaštitu i uređenje obale, te izgradnju nove šetnice sa zaštitnom ogradom i pristupnim stazama do rijeke. Također, postavit će se nova javna rasvjeta i izvršiti hortikulturno uređenje okoliša.

Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju - FOTO | Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju

Foto: Bljesak.info / Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju

Sve radove izvodi se prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila tvrtka DM PROJEKT d.o.o. iz Mostara.

Investitor ovog projekta je Grad Mostar, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši Ecoplan d.o.o. Mostar.

Foto: Bljesak.info / Započeli radovi na uređenju šetnice uz Radobolju

Očekuje se da će nova šetnica značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika naselja DUM, ali i svih građana Mostara te posjetitelja koji će uživati u ljepotama ovog dijela grada.

Radovi na šetnici uz Radobolju predstavljaju simbol novog početka za ovaj dio Mostara, donoseći novi život starim stazama i obalama rijeke te omogućujući svim građanima da ponovno otkriju ljepotu svog grada.

Fond za zaštitu okoliša FBiH za navedeni projekt izdvojio je 141 472,16 KM, a ostatak sredstava financira Grad Mostar. Očekuje se da će nova šetnica značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika naselja DUM, ali i svih građana Mostara i posjetitelja koji će uživati u ljepotama ovog dijela grada.

Kopirati
Drag cursor here to close